Газ тече точно по турската връзка, по която няма споразумение.

...
Газ тече точно по турската връзка, по която няма споразумение.
Коментари Харесай

Еленко Божков: Трябва да сме леко притеснени за това, което ни чака за количествата газ. Цените също се крият

" Газ тече тъкмо по турската връзка, по която няма съглашение. Такова би трябвало да има, другояче е нарушаване на закона. За да запълним Чирен до октомври ни трябват 120 дни по 3 млн. кубически метра. Остават 375 милиона за запълване. Важно е и от кое място ще се вземе газ за тестванията на гръцката връзка ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS енергийният специалист Еленко Божков.

По думите му властта не смее да каже от кое място влиза газа и по кое време ще има контракти. " Трябва да сме леко обезпокоени за това, което ни чака за количествата газ. Цените също се крият ", разяснява той.

Според Христо Казанджиев има мотив за оптимизъм, тъй като са почнали доставките на полутечен газ, а физически размер газ влиза през Гърция. " Все още няма дълготраен контракт за доставка на природен газ. Смущава ме, че още няма и резултат от договарянията за междусистемна съгласуваност за доставки посредством Турция. България е изправена пред доста благоприятни условия за доставка на газ, друг от съветския ", счита той. И добави, че министърът на енергетиката " се крие като мишок ", с цел да не вземе отношение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР