Гърция укрепва сухопътната и морската си граница с Турция, за

...
Гърция укрепва сухопътната и морската си граница с Турция, за
Коментари Харесай

Гърция укрепва границата в очакване на бежанци от земетресенията

Гърция укрепва сухопътната и морската си граница с Турция, с цел да блокира бежанците от турско-сирийските трусове, като са изпратени патрули, а министърът на миграцията приканва за огради и наблюдаване, както и помощ за попречване на миграцията, заяви " Гардиън ".

В края на седмицата стотици спомагателни гранични чиновници започнаха да патрулират граница в региона на Еврос (р.Марица).

" Масовото придвижване на милиони хора не е решение ", сподели министърът на миграцията на Гърция Панайотис (Нотис) Митарахи, наблягайки нуждата от изпращане на незабавна помощ в Турция и Сирия, " преди този момент да се случи ". Очакванията са част от бездомните поради трусовете да се насочат към Европа напролет, в случай че не дойде филантропична помощ.

На европейска конференция за ръководство на границите, извършена край Атина в петък, Митарахи даде обещание, че разширението на противоречивата стена по сухопътната граница ще продължи, без значение дали е финансирано от Европейски Съюз. " Оградата ще бъде разширена по цялата дължина на реката [Еврос], с цел да можем да защитим европейския континент от противозаконни потоци ", сподели той.

Дясноцентристкото държавно управление (мандатът му изтича през юли) съобщи, че ще обезпечи и десетки нови кораби на бреговата защита, които да патрулират островите в Егейско море наоколо до турския бряг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР