Гърция удостои с гражданство трима мигранти – двама египтяни и

...
Гърция удостои с гражданство трима мигранти – двама египтяни и
Коментари Харесай

Гърция награди трима мигранти за проявена смелост - спасявали са хора от пожар

Гърция удостои с поданство трима мигранти – двама египтяни и един албанец – които спасявали хора по време на опустошителния пожар край Атина през юли, при който починаха 90 души.
На специфична гала гръцкият президент Прокопис Павлопулос благодари на тримата риболовци, че са посочили храброст и човещина. " Вие към този момент сте европейски жители и можете да научите всички, които не схващат европейските полезности, какво би трябвало да вършат ", съобщи президентът и разясни, че осъщественото от тримата мигранти е ясно обръщение против популизма и ксенофобията.
И досега не е ясно тъкмо какъв брой души дължат живота си на Джейк Гани от Албания и двамата египтяни Махмуд Муса и Емад Ал Хаими. Гръцкият вътрешен министър обаче сподели, че те са избавили от пламъците минимум 12 души.
" Няма вяра, няма бели и черни. Когато видиш, че нещо такова става, би трябвало да отидеш и даже да жертваш живота си, с цел да окажеш помощ на хората ", сподели пред гръцките медии Махмуд Муса.
" Докато съм жив, ще върша положително за Гърция. Ще го върша постоянно и в случай че би трябвало, ще се върна отново там хиляди пъти да оказа помощ ", бяха думите на Ал Хаими.
Пожарът, подклаждан от мощните ветрове, изравни със земята градчето Мати. Оцелелите от нещастието си спомнят, че е трябвало да скачат в морето, с цел да се спасят от пламъците.
През септември Франция даде поданство на мигрант от Мали, който се изкачи с голи ръце по фасадата на жилищен блок, с цел да избави висящо от балкон на висок етаж 4-годишно момченце.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР