Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу Covid-19. Влизането в страната

...
Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу Covid-19. Влизането в страната
Коментари Харесай

Гърция удължава Covid мерките

Гърция удължава още веднъж ограничаващите ограничения против Covid-19. Влизането в страната остава единствено с негативен тест. Правителството приготви нова тактика за преодоляване на психическите болести, повлияни от пандемията. 

Гърция е на четвърто място по смъртност от ковид измежду 30 европейски страни съгласно изследване на Европейския център по профилактика и надзор на болесттите. Специалистите в страната оповестяват,че не могат да предвиждат по какъв начин ще се развива заболяемостта в идващия месец.

Съветът за надзор на пандемията предложи на държавното управление да резервира всички наложени ограничавания. За поредна седмица здравното министерство удължи всички разпореждания и даже ускори контрола по използване на ограниченията.

С позволение на прокуратурата от през днешния ден се разгласяват в медиите всички компании, а те са най-вече заведения и магазини, които са санкционирани за неспазване на ограниченията, с цел да се предпазят клиентите от риск.

От през днешния ден в Гърция доставят с антивирусни таблетки за Covidвисокорисковите групи жители, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Мина Гага и единствено по наставление на доктор.

Здравното министерство изготви План за психологично здраве по рекомендация на експертите, които установяваха внезапно нарастване на депресията измежду младежите до 25 годишна възраст, като резултат от пандемията. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР