Гърция се съгласи да екстрадира бившия граничар Валентин Христов, който

...
Гърция се съгласи да екстрадира бившия граничар Валентин Христов, който
Коментари Харесай

Гърция се съгласи да екстрадира бившия граничар, обвиняем за смъртта на 18 мигранти край Локорско

Гърция се съгласи да екстрадира някогашния граничар Валентин Христов, който е шестият обвинен за гибелта на 18 мигранти край Локорско. Нелегалните чужденци починаха трудно при задушаване, откакто бяха натъпкани в камион и оставени без О2 часове наред. Останалите 34 техни спътници оцеляха, а някои от тях бяха настанени за лекуване в лечебни заведения.

Христов е обвинен и за присъединяване в незаконна група и каналджийство, а за решението на гръцките управляващи оповестява Българска телеграфна агенция по информация от Софийската градска прокуратура. Той даде и единодушието си да бъде предаден на българските управляващи, сподели преди дни представителят на основния прокурор Сийка Милева. Очакваше се решението на съда в Солун.

Очаква се той да бъде предаден в България в идващите дни, като при идването си ще бъде арестуван за 72 часа и по-късно ще бъде гледана мярката му за неотклонение.

Христов е бил свръзката сред " Гранична полиция " и трафикантите. Той е давал информацията от кое място да минат мигрантите и навръх кое място могат да се трансферират през оградата с Турция. Информирал още кои гранични служители на реда няма да основават проблеми на незаконните чужденци.

Според прокурорите по делото Василена Атанасова и Чавдар Железчев някогашният граничар е играел управителна роля в незаконната група.

Установено бе, че чужденците са минали със стълба телената ограда на границата с Турция. Дни по-късно, в горска околност в региона на Ямбол, са били натоварени във въпросния камион.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР