Гърция съветва търговските кораби, плаващи в Червено море и Аденския

...
Гърция съветва търговските кораби, плаващи в Червено море и Аденския
Коментари Харесай

След нападенията в Червено море: Гърция съветва корабите да избягват йеменски води

Гърция поучава комерсиалните кораби, плаващи в Червено море и Аденския залив, да заобикалят йеменски води, да поддържат единствено нужния екипаж на мостика и да наблюдават известията на морските управляващи, с цел да избегнат офанзиви в този регион, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Около 20 % от международния търговски флот от позиция на товароподемност е благосъстоятелност на гърци, припомня организацията.

В събота беше издадена рекомендация на Министерството на корабоплаването, защото неотдавнашните набези на обвързваните с Иран йеменски бунтовници хуси принудиха водещи корабни компании да трансформират маршрута си през нос Добра вяра, с цел да избегнат Суецкия канал - най-краткия сред Европа и Азия.

Според документа, забелязан от Ройтерс, корабите би трябвало да организират учения за противопожарна сигурност за постоянна инспекция на оборудването си преди да доближат водите на Йемен. Препоръчва се също да плават през южната част на Червено море и пролива Баб ел Мандеб през нощта.

Хусите, които управляват огромна част от Йемен, споделят, че офанзивите против кораби са в отговор на израелската военна акция в линията Газа и че ще продължат до момента в който Израел не спре офанзивата.

Нападенията започнаха да оказват въздействие върху международната търговия и накараха Съединени американски щати да стартират многонационална интервенция за отбрана на търговията в Червено море.

Гърция води диалози с представители на Европейски Съюз и Съединени американски щати и е подготвена да се включи във всяка самодейност за морска сигурност, обявиха през днешния ден държавни представители, като се позоваха на министъра на корабоплаването Христос Стилианидис, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР