Гърция постигна особено впечатляващ напредък в реформите. Това отбеляза в

...
Гърция постигна особено впечатляващ напредък в реформите. Това отбеляза в
Коментари Харесай

ЕБВР похвали Гърция за реформите

Гърция реализира изключително впечатляващ прогрес в промените. Това означи в изявление за гръцкия всекидневник Kathimerini Одил Рено-Басо, президент на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Тя поздрави държавното управление за осъществената амбициозна стратегия, която включва набор от ограничения за цифровия преход в обществената администрация и ръководството на компании от обществения бранш, като Public Power Corporation.

„ Процесът на промяната беше доста сериозен, доста благонадежден и способността на Гърция да притегля интернационалните вложители се промени напълно. Особено показателно за това беше изкупуването на Viva Wallet от JP Morgan “, посочи президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Въпреки че институцията си промени в посока надолу прогнозата си за гръцката стопанска система, въпреки всичко Брутният вътрешен продукт ще означи 2,9% растеж през тази година и 3,5% - през идната, са упованията на Европейска банка за възстановяване и развитие. Президентът ѝ акцентира декларираната от държавното управление на Мицотакис подготвеност да извърши задачите си за зелен преход и последователното унищожаване на лигнитните въглища.  

Според Рено-Басо шокът от цените на горивата е главната причина институцията да смъкна с 1% първичната си прогноза. Тя съобщи, че Европейска банка за възстановяване и развитие няма да поддържа производството на електрическа енергия с лигнитни въглища, само че пък ще влага в политики за резистентност на фирмите и във възобновими енергийни източници, за които Гърция има голям капацитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР