Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген, което означава

...
Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген, което означава
Коментари Харесай

Гърция ни подкрепя за пълен Шенген от 1 януари 2025 г. и за Еврозоната

Гърция поддържа цялостно участие на България в Шенген, което значи отваряне на сухопътните граници, както и присъединение в Еврозоната, което се чака да стане на 1 януари 2025 година Това разгласи след двустранна среща с държавния министър на Гърция Ставрос Папаставру в София министърът на финансите Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той дефинира като извънредно продуктивна срещата, извършена в постройката на финансовото министерство. Василев уточни, че съществени тематики в диалога са били за свързаността и транспортните коридори сред двете страни.

Ставрос Папаставру дефинира днешната среща като продължение на диалога сред българския министър председател Николай Денков и гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис, която подчертава върху задълбочаването на двустранните връзки. " Гърция и България освен се радват на доста положителни междусъседски връзки, само че те са и като стълбове на сигурността в района ", съобщи Папаставру.

Освен това се предизвиква двустранното съдействие в региона на енергетиката, най-много на коридора Юг-Север. Според гръцкия държавен министър по този начин се отварят нови коридори за взаимна съгласуваност, а това усъвършенства и инфраструктурата в Европа.

Ставрос Папаставру изрази и вярата си в капацитета на връзките сред България и Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР