Гърция освободи гражданин на Северна Македония от ареста месеци след

...
Гърция освободи гражданин на Северна Македония от ареста месеци след
Коментари Харесай

Македонец остана в гръцки арест 11 месеца заради изгубен документ и пакет брашно

Гърция освободи жител на Северна Македония от ареста месеци откакто документ потвърди, че пакет брашно, носен от него при прекосяване на границата, не е хероин.

Това споделя гръцкият в. " Ефимерида звук Синтактон ", представен от македонското електронно издание МКД.

Преди мяколко дни уеб сайтът писа за 38-годишен мъж, освободен в Солун, откакто отпаднали подозренията, че той е търгувал с дрога. Разказът на " Ефимерида " сочи, че мъжът от гръцкото село Стромница, арестуван през януари тази година, влезнал на гръцка територия с пакет брашно.

Направил го незаконно, само че това е всекидневно в разграничените от границата села. Пакетът обаче тормозил гръцката полиция, който го заловила и задържала в очакване на процеса. Прокуратурата почнала наказателно произвеждане против мъжа, упорствал, че носел брашното на другар от другата страна на границата.

Лаборатория в Атина удостоверила, че не става дума нито за кокаин, нито за хероин или за какъвто и да било опиат. На 6 март, съгласно " Ефимерида ", формален документ от лабораторията удостоверил, че става дума за чисто брашно. Изглежда хартията се " изгубила по пътя " и била открита едвам предходната седмица.

" Срамно е, че никой не е забелязал документа, " цитира МКД прокурора Деспина Сидиропулу след освобождението на мъжа. Според " Ефимерида " той ще отнесе случая до Европейския съд за правата на индивида и ще желае обезщетение от гръцката страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР