Гърция може да излезе от трета международна спасителна програма в

...
Гърция може да излезе от трета международна спасителна програма в
Коментари Харесай

HSBC: Гърция може да излезе от международната спасителна програма още тази година

Гърция може да излезе от трета интернационална избавителна стратегия в размер на 85 милиарда евро още през тази година предвид на по-силните стопански условия, достъп до финансовите пазари и увеличение на паричните запаси, предвижда икономистът на HSBC Фабио Балбони, представен от “Файненшъл Таймс “.

Фабио Балбони съобщи пред финансовото издание, че до август гръцките запаси би трябвало да са задоволителни, с цел да може страната да се самофинансира най-малко в границите на една година.

Би било допустимо едно “чисто “ излизане от избавителната стратегия - най-малко за избран интервал от време, уточни икономистът от HSBC, само че в това време добави, че може ще е нужна защитна избавителна стратегия, или най-малко засилен контрол след края на актуалната стратегия, с цел да се подсигурява, че гръцките държавни облигации ще бъдат възможни за интервенциите по рефинансиране, провеждани от ЕЦБ.

“Файненшъл Таймс “ припомня, че през предишния октомври безработицата в Гърция се е намали до 20,6% от 26,5% през 2014-а година, до момента в който стопанската система означи пореден напредък през първите три тримесечие на 2017 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР