Гърция е напълно удовлетворена от заключенията на срещата на върха

...
Гърция е напълно удовлетворена от заключенията на срещата на върха
Коментари Харесай

Гърция доволна от посланието на срещата на върха на ЕС към Турция

Гърция е изцяло задоволена от заключенията на срещата на върха на Европейския съюз, съобщи в Брюксел гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година, заяви телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

"ЕС изпрати ясно обръщение на взаимност и решителност. Очакваме началото на проучвателните контакти (с Анкара - б.ред.). Ще има последици, в случай че Турция не се съобрази ", акцентира гръцкият министър председател.

Снощи Европейският съвет се съгласи да насочи твърдо обръщение, съчетано със закани за наказания към Анкара, в случай че тя не престане с противозаконните си сондажи в териториалните води на Кипър.

По този метод европейските водачи удовлетвориха настояванията на Кипър, а също и на Гърция, за по-твърдо обръщение към Турция.

Това разреши да бъде реализирано единодушие по въпроса за налагане на наказания на беларуски представители поради потушаването със мощ на митингите след изборите за президент на 9 август и поради изборни операции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР