Гърция днес обяви допълнителни ограничения, отнасящи се основно за нощните

...
Гърция днес обяви допълнителни ограничения, отнасящи се основно за нощните
Коментари Харесай

Гърция удължава ограниченията

Гърция през днешния ден разгласи спомагателни ограничавания, отнасящи се главно за нощните заведения, които ще бъдат в действие в интервала от 3 до 16 януари, с цел да ограничи разпространяването на ковид, в това число на разновидността Омикрон, оповестява Ройтерс.

Съгласно новите ограничения носенето на маски с висока степен на отбрана ще бъде наложително в супермаркетите, публичния превоз и питателните заведения, добавя Българска телеграфна агенция.

Баровете и заведенията за хранене ще би трябвало да затварят в среднощ и няма да се позволяват правостоящи клиенти в развлекателните заведения. Ще има също по този начин ограничаване за настаняване на до шестима души на маса.

" Ако установим, че тези ограничения не се съблюдават, ще забраним музиката (в развлекателните заведения) ", съобщи здравният министър Танос Плеврис на конференция.

Правителството също по този начин реши да ограничи наличието на аудитория на спортни събития до 10 % от потенциала им и най-много 1000 души.

Посетители в домовете за възрастни хора ще се позволяват единствено с негативен PCR тест, изработен преди не повече от 48 часа.

Властите към този момент стегнаха съществуващите ограничения предходната седмица, като направиха наложително носенето на маски навън и не разрешиха коледните и новогодишните празненства.

" Влизаме в (период на) преобладаване на разновидността Омикрон в Гърция ", уточни още Плеврис.

Той прикани празнуващите Нова година " да защитят скъпите си хора " и да заобикалят контакт, в случай че са взели участие в публични събирания по време на празниците.

Гърция към този момент е наложила ограничения за неимунизираните лица, участващи в събития навън или закрито. Миналата седмица страната подреди да се употребяват по две маски или маски с висока степен на отбрана в публичния превоз и супермаркетите.

Страната записва рекордните 9284 новозаразени през днешния ден и 66 смъртни случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР