Гърците ще трябва да пускат есемес или да попълнят специален

...
Гърците ще трябва да пускат есемес или да попълнят специален
Коментари Харесай

Гърците трябва да пускат есемес, за да излязат от къщи

Гърците ще би трябвало да пускат есемес или да попълнят специфичен формуляр, с цел да излязат от къщи, оповестява в. " Катимерини ". Вчера сутринта влезе в действие възбрана за излизане от домовете в границите на по-строги ограничаващи ограничения в битката с ковид. Нарушенията се глобяват със 150 евро, написа " 24 часа ".

Съгласно новите правила, оповестени от премиера Кириакос Мицотакис, гърците може да излизат от домовете си единствено с цел да вървят на работа, да пазарят хранителни артикули и медикаменти, да спортуват малко на открито или да изведат домашния си любим.

Мерките ще бъдат в действие до 6 април.

За да излязат, гърците би трябвало да носят в себе си персонален документ и формуляр, който посочва повода да са на открито. Има два типа формуляри, които могат да бъдат свалени от държавен уебсайт - единият се попълня от работодателя и съдържа името на служителя, домакински и длъжностен адрес, както и работното време. Вторият би трябвало да бъде запълнен от жителя и би трябвало да съдържа име, адрес, дестинация и причина за излизането. Възможно е и попълване на ръка на формулярите за жителите.

Третата алтернатива е изпращане на есемес на номер 13033, като би трябвало да бъде декларирана една от шест аргументи за напускането на дома, както и име и домакински адрес. Допустимите аргументи са: аптека, лекар; закупуване на храна, когато не е допустима доставка до дома; банкови услуги, когато не са вероятни такива онлайн; помощ на хора в нужда; заравяне, кръщене, женитба, визити при разведени родители; спортуване на открито или разходка на домакински любим. Излизанията на открито за спорт са възможни единствено в случай че са самостоятелни или най-много от двама души, които съблюдават 1,5 метра отдалеченост един от различен.

Медицинският личен състав, чиновниците на гражданска отбрана, на силите за сигурност и въоръжените сили са изключени от възбраната за напредване.

Забранено е посещаването на детски площадки, други уреди навън, паркове и градинки.

Общественият превоз е понижен, само че се движи в нормалното работно време. Няма ограничавания за частни коли, стига в тях да пътува единствено по един човек.

По данни, оповестени в " Катимерини ", броят на инфектираните с новия ковид в Гърция е 624, а смъртните случаи са 17.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР