Гърците масово пазаруват от България поради високите цени на горивата

...
Гърците масово пазаруват от България поради високите цени на горивата
Коментари Харесай

Гърците масово пазаруват от България поради високите цени на горивата

Гърците всеобщо пазарят от България заради високите цени на горивата и питателните артикули в южната ни съседка. Местните търговци стачкуват, че ще банкрутират.

Рязко скочи цената на бензина и хляба в Гърция.

Жители на Северна Гърция всеобщо пътуват в България за бензин и хранителни артикули, разясняват гръцките медии, като оповестяват, че внезапно е понижен оборотът на магазините в северната част на страната.

" Отиваме до България, тъй като тук не можем да издържим на цените ", признават пред камерите гърци, които най-малко веднъж на седмица зареждат в прилежащите български области. Гръцките търговци желаят помощ и ограничения от държавното управление, с цел да не банкрутират.

Високите цени на тока усилиха цената на хляба от 80 евроцента до 1 евро и 30 цента в магазините в Солун, оповестяват притежатели на фурни.

Бензинът е на цени непознати до в този момент - към 2 евро и 20 евроцента, а по прогнози до края на седмицата ще доближи 2 евро и 50 цента за литър. На островите е още по-скъпо.

Проучване на гръцките синдикати демонстрира, че 30% от гръцките фамилии не могат да си покрият разноските за артикули от първа нужда.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас съобщи, че неналичието на надзор върху цените заплашва страната с " филантропична рецесия ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР