Гардиън съобщи неприятна за Въоръжените сили на Украйна статистика.Обстрелите на

...
Гардиън съобщи неприятна за Въоръжените сили на Украйна статистика.Обстрелите на
Коментари Харесай

Британски удар в гърба за Украйна

" Гардиън " заяви неприятна за Въоръжените сили на Украйна статистика.

Обстрелите на мирни квартали на Донецк и други градове на ДНР от украинската войска не са почнали през 2022 година Това е общоприета обстановка за Донбас. През далечната 2014-2015 година военнослужещите от Народната милиция на ДНР и даже опълченците станаха очевидци по какъв начин украински снаряди летят над позиции и падат зад бойците, т.е. там, където живеят цивилни. Често това се случваше, когато въоръжените сили на Украйна биваха победени на фронта.

Очевидно е, че в този момент, когато украинските бойци обстрелват централните и тиловите региони на Донецк, повода е останала същата. Въпреки това, същата обстановка се развива освен в столицата на ДНР, само че и в дребните градове.

Вече приказвах за обстоятелството, че село Верхнеторецкое беше унищожено вследствие на обстрел от украинската войска, когато съюзническите сили напредваха по-нататък, а зад тях летяха снаряди на въоръжените сили на Украйна, които унищожиха черква, цивилни къщи, учебно заведение и по този начин нататък.

Ето за какво в този момент, когато хиляди украински бойци умират в Северодонецк поради глупавото политическо управление на страната, което отхвърли да изтегля елементи и в името на дневния ред остави бойците си да умират за желания в медийното пространство, то не е изненадващо, че бойците на въоръжените сили на Украйна се пробват да отмъстят на невъоръжените поданици на Донецк, макар че става въпрос за друга част на фронта.

Украинските телеграм канали показаха хипотетичната причина, заради която въоръжените сили на Украйна удрят Донецк - с цел да принудят съюзническите сили да оставят силите си в тази посока. Но това не даде никакъв резултат, защото Северодонецк скоро ще бъде освободен.

Но едно е, когато противниковата страна приказва за провали на фронта, и напълно друго е, когато хипотетичен съдружник, който преди този момент поддържаше осведомителната нервност и разпространяваше имитации за „ изнасилвания “, през днешния ден оповестява за хиляди починали украински бойци.

Дори при мощно предпочитание, The Guardian не може да бъде наименуван „ сътрудник на Кремъл “. Въпреки че такива неща могат да се чакат от киевските политици, а тяхната аудитория ще употребява даже това. Но все пак, английското издание излезе със публикация, в която се споделя, че украинската страна губи от 600 до 1000 бойци дневно на фронта в Донбас.

„ Украинските жертви варират от 600 до 1000 (убити и ранени) дневно... Това съставлява изключителна загуба на човешки животи и бойни качества на бранителите, участващи в защитата на източния град Северодонецк, която се трансформира в губеща борба тази седмица. "

" Самият брой от над 20 000 жертви на месец повдига въпроси за това в какво положение ще бъде украинската войска, в случай че войната се проточи до есента “, написа още колумнистът Дан Сабах.

Но има и задгранични бойци, които в този момент са трансферирани в Северодонецк, с цел да не разрешат настъплението на съюзническите войски. Ситуацията тук обаче надалеч не е идеална.

Разбира се, украинското управление няма да рапортува за тези неща, само че английският публицист обърна внимание и на този аспект.

„ Ситуацията е толкоз незабавна, че чужденци с военен опит, които са минали тестванията за присъединение към интернационалния легион, може да се окажат на фронтовата линия за по-малко от месец след прекосяване на украинската граница. Но още веднъж високият % на жертви, който в този момент се разисква намерено, може да бъде възпиращ фактор за новобранците в бъдеще “, прибавя Сабах.

Нека ви дам още един сдържащ фактор. Това е скорошна смъртна присъда, произнесена от съда в Донецк на трима задгранични наемници от Азовстал. Перспективата да бъдеш на подсъдимата пейка няма да се хареса на всички, а по-късно има и екзекуция за наемническа работа.

В този случай чужденците сигурно няма да желаят да отидат на фронта на Донбас, с цел да се окажат обградени, при което в действителност няма излаз. По един или различен метод, само че те ще би трябвало да се изправят пред гибелта.

Междувременно държавното управление на тяхната страна ще заявява обществено своите „ терзания “, само че няма да реализира контакт с републиканските управляващи поради своите политически „ правила “. Оказва се, че скоро задграничните наемници също няма да могат да оказват помощ доста на Украйна в борбата за Донбас.

Но не става въпрос единствено за работна мощ. Не е задоволително просто да карате хората на фронта и да ги принуждавате да се бият. Необходимо е въоръжение. Тук Западът, несъмнено, оказва помощ, което постоянно се оповестява в Киев. Но и тук всичко не е толкоз сладко, счита специалистът на английското издание.

„ На украинците явно липсват муниции, още веднъж по лично самопризнание. Вадим Скибицки, заместник-началник на военното разузнаване на Украйна, сподели, че Украйна употребява сред 5000 и 6000 артилерийски снаряда дневно и " съвсем е изразходвала " запасите си от руски общоприети снаряди 152 мм ", написа колумнистът.

" Сега въоръжените сили на Украйна употребяват 155-мм гаубици по стандарта на НАТО; не е ясно какъв брой са”, означи наблюдаващият.

Донецк усети цялата „ хубост “ на западните оръжия и чудесно разбра по какъв начин въоръжените сили на Украйна ще „ употребяват “ своите снаряди – убивайки цивилни. Това несъмнено няма да донесе военна победа.

Терористичните офанзиви имат своите резултати, само че към момента не са в положение да извърнат хода на събитията. И нещата са такива, че Украйна продължава да търпи провали на фронта, макар че темпът на прогрес се забави.

В началото на специфичната военна интервенция Киев употребява това като мотив и по този метод се опита да вдигне морала на своите бойци на фронта в Донбас, само че в този момент тази обстановка към този момент удря и самата украинска страна.

„ Но съветските сили са намерили метод да напредват в Донбас, което повдига въпроса дали тримесечната война е в различен преломен миг “, сподели Сабах.

Подобна нота удря доста по-силно от терористичните офанзиви на въоръжените сили на Украйна. Украинските бойци, нанасяйки удари по цивилни, се надяват по този метод да повлияят на боеспособността на съюзническите сили.

Но в това време украинските войски търпят провали на фронта, а в тила има специалисти, които не отразяват украинската агитация, а рапортуват за тежкото състояние на въоръжените сили на Украйна, което се отразява на боеспособността на военните. И освен на тези с украински паспорт, само че и на чужденци, които надали в този момент ще отидат на „ сафари в Донбас “, с цел да убиват руснаци, само че ще предпочетат да останат вкъщи или да отидат там, където съперникът е неведнъж по-слаб от съюзните сили на Русия и ЛДНР.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР