Гана не можа да спечели и втория си мач от

...
Гана не можа да спечели и втория си мач от
Коментари Харесай

Ново разочарование за Гана

Гана не можа да завоюва и втория си мач от група " С " на Купата на африканските народи. " Черните звезди " приключиха 1:1 с Габон, макар че водеха до самия край. Попадението за ганайците вкара Андре Аю в 18-ата минута, а Джим Алевина изравни в 88-ата. По този метод Гана остана на трето място с едвам 1 точка и рискува да отпадне рано-рано. Габон е съвсем сигурен осминафиналист с 4-те точки в актива си.

Малко преди дуела стана ясно, че Габон още веднъж ще бъде без огромната си звезда Пиер-Емерик Обамеянг. 32-годишният нападател възобнови тренировки след прекарания ковид, само че последните прегледи са посочили, че той има сърдечни проблеми като следствие от болестта. По същите аргументи отвън състава останаха и Аксел Мейе.

Двата тима започнаха относително внимателно, само че последователно взе самодейността. В 18-ата минута подаде на Андре Аю и опитният нападател с доста хубав изстрел прати топката във вратата, защитавана от Жан-Ноел Амономе.

Преди почивката нямаше доста голови обстановки. Ганайците действаха прибрано и разчитаха на контраатаки, а техният противник не искаше да рискува и да получи второ попадение.

Втората част беше по-интересна. В 60-ата минута резервата на Габон Джим а се свлече в наказателното поле и изиска дузпа, само че съдията реши, че е симулирал. можеше да реши всичко в 80-ата минута, само че ударът му мина на сантиметри от задачата. Така се стигна до 88-ата минута, когато получи доста свободно пространство и с прекрасен диагонален изстрел изравни.

В последния кръг от групата Габон ще излезе против лидера Мароко, който към този момент се калсира за директните елиминации, а Гана ще се нуждае от наложителна победа против новобранеца Коморски острови.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР