Галя Радулова е призната за виновна в схема за точене

...
Галя Радулова е призната за виновна в схема за точене
Коментари Харесай

Бургаска счетоводителка влиза за 3 години в затвора, писала фалшиви фактури, за да тегли ДДС

Галя Радулова е приета за отговорна в скица за точене на Данък добавена стойност посредством личната й фирма 

Бургаската счетоводителка Галя Енева Радулова получи 3-годишна ефикасна присъда, която би трябвало да изтърпи при първичен „ общ режим “ в Сливенския затвор поради данъчни измами. Това несъмнено ще се случи, в случай че наказването бъде доказано и от идващите две инстанции.

През седмицата Галя Радулова бе приета за отговорна от Окръжния съд на Бургас, който изрично одобри доводите на обвиняването.

Според правосъден състав, управляван от Ангел Гагашев, Галя е направила данъчно закононарушение - съставила е документи с погрешно наличие, в които е описала несъществуващи данъчни фактури, отразяващи неосъществени покупко-продажби и си е върнала ДДС-то.

Действията са осъществени, когато тя е била едноличен притежател, шеф и счетоводител на компания „ Парита 2015 “ ЕООД. Впоследствие тази компания е трансферирана на някой си Михаил Никифоров, живеещ на паметната меденруднишка улица „ Алек Мак “.

В интервала юли-декември 2016 година Галя Радулова е издала 17 неистинен фактури, чието Данък добавена стойност е изтеглила. Изчислено е, че е ощетила бюджета с 52 хил.лева.

Проверка на Флагман.бг сподели, че Радулова има присъединяване в 6 компании. Основната й активност е ръководството на счетоводна процедура.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР