Гаел Монфис в началото на годината даде старт на своя

...
Гаел Монфис в началото на годината даде старт на своя
Коментари Харесай

Поредно отказване: Монфис се оттегли от участие на Уимбълдън!

Гаел Монфис при започване на годината даде старт на своя 19-и сезон в АТР Тура, като с представянето си в Австралия, където подвигна купата в Аделаида и доближи четвъртфиналите на АО, загатна, че към момента е надалеч от края на кариерата си и има какво да даде на почитателите по света посредством атрактивния си жанр на игра, който безспорно сграбчва окото на фена. Постепенно от този миг нататък появите на корта за французина понижиха доста и той се включи единствено в четири съревнования, последната от които на Мастърса в Мадрид, когато за рекорден 18-ти път позволи проваляне от Новак Джокович, преди да вземе решение да се подложи на,,малка процедура " за премахване на болката му в дясната пета.

Завръщането на корта за Ла Монф се очакваше да бъде на Уимбълдън през идната седмица, където той попадна под номер 19 в листата с поставените, само че за жалост, по-рано през днешния ден представителят на,,петлите " в поредни Туитър изявления съобщи, че не се усеща подготвен физически и ще пропусне конкуренцията в,,All England Club ". Ето и какво тъкмо показа Гаел във връзка отдръпването си:

,,Здравейте, желая небрежно да ви осведомявам, по отношение на това по какъв начин стоят нещата с травмата ми в крайници. Започнах да упражнявам още веднъж през тази седмица и се усещах в действителност добре. " - стартира в първия си туит някогашният номер 6 и продължи с втория си подобен -,,В момента ще имам опция да усилваме последователно натоварването си и да отстранявам повече време на корта, с цел да се завърна на нужното равнище не просто от физическа позиция, а също по този начин и от игрова. "

,,Поради скорошното ми завръщане към тренировките и сериозните условия от физическо естество, които има тенисът на трева, освен това в пет сета, то дружно с екипа ми взехме решението да не се състезавам на тазгодишния Уимбълдън. Очакванията са да се завърна за шампионата в Хамбург, след който ще вземам участие и в Кицбюел, преди да потегля за турнето в Америка. До скоро, Гаел. " - гласяха изявленията на Монфис, който очевидно остава оптимистично надъхан за остатъка от сезона.

Hello, I wanted to give you a quick update following my foot injury. I have started to train again this week and I have felt really good.
— Gael Monfils (@Gael_Monfils)

I will now be able to increase gradually my training and spend more time on the court to get back in shape both from a physical and tennis point of view. Due to my recent return to training and because of the physical demands of grass court tennis / best of 5 matches,
— Gael Monfils (@Gael_Monfils)

My team and I have taken the decision not to play Wimbledon this year. I will focus instead on my preparation to be ready for the summer. I will return to competition in Hamburg followed by Kizbuhel before travelling to the US. See you all soon, Gaël
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР