Гаел Монфис е един от най-непредсказуемите играчи в ATP Тура

...
Гаел Монфис е един от най-непредсказуемите играчи в ATP Тура
Коментари Харесай

Като куршум: Монфис изпълни най-бързия форхенд в историята на тениса

Гаел Монфис е един от най-непредсказуемите играчи в ATP Тура и е кадърен да победи всеки един противник, както и да запише загуба от играч с надалеч по-скромни благоприятни условия от него. Всъщност съществуването на шоу е единственото несъмнено, когато парижанинът излезе на корта и той за следващ път го потвърди на конкуренцията в Индиън Уелс. Ла Монф реализира втората си победа в кариерата над международен номер едно, надигравайки Даниил Медведев, но след това изигра надалеч по-слаб дуел и справедливо отстъпи на младежа Карлос Алкарас.

Все отново 36-годишният тенисист може да се утеши с достижението, че извърши най-бързия форхенд в историята по време на мача си с испанеца. Това се случи в края на първия гейм, когато като че ли ветеранът искаше да изпрати самобитно известие на младока за това какво го чака в идващите минути. Монфис се изтегли комфортно и нанесе дланов удар по диагонала с внушителната скорост от 199 километра в час.

Алкарас пък можеше само да изгледа по какъв начин топката профучава около него, а до момента само Анди Мъри може да се похвали с измерен форхенд със същите стойности.

5 of the fastest forehands *ever* recorded on the ATP Tour...

=1. Monfils (124 mph)
=1. Murray (124 mph)
3. Kyrgios (119 mph)
4. Isner (117 mph)
5. Monfils (115 mph)

Blink and you`ll miss `em ⚡️
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР