Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията,

...
Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията,
Коментари Харесай

Официално: Смениха шефката на Агенцията по вписванията

Габриела Козарева към този момент не е шеф на Агенцията по вписванията, стана ясно на брифинг на правосъдния министър Янаки Стоилов.
На нейно място по негово предложение е назначена Даниела Митева, която беше шефка на организацията до октомври 2009 година
„ В организацията по вписванията Инспекторатът на Министерството на правораздаването откри дефекти и нарушавания “, изясни през днешния ден министър Стоилов.
Той уточни, че броят на необработените годишни финансови доклади е скочил близо 3 пъти през последните години - от 350 000 при започване на 2017 година до съвсем милион в този момент. „ Европейска комисия е почнала процедура за нарушаване за свързването на Търговския указател и системата на бизнес регистрите, което е трябвало да стане преди 4 година “, уточни Стоилов.
Той изреди и други проблеми - липса на внедрен програмен продукт с отворен код, липса на указател на овластяванията и пълномощните и други
Рокадата беше ясна още през вчерашния ден, откакто по време на доклада на кабинета министър председателят ген. Стефан Янев разяснява, че Козарева „ не желае да работи по транспарантен метод и по метод, който е в полза на хората, други мотивации има в нейната работа “.
Козарева стана известна преди няколко години, когато, макар краха на Търговския указател, парализирал работата на компаниите за седмици, в ръководената от нея организация си раздадоха стотици хиляди левове бонуси.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР