Габриела Антона - Спортен талант на „Еврофутбол грабна бронзовия медал

...
Габриела Антона - Спортен талант на „Еврофутбол грабна бронзовия медал
Коментари Харесай

Бронз за Габриела Антова от европейското първенство по шахмат до 16 години

Габриела Антона - Спортен гений на „ Еврофутбол " сграбчи бронзовия орден от Европейското състезание по типичен шахмат за девойки до 16 година в Мамая (Румъния). В последния 9-и кръг 15-годишната софиянка се оправи ослепително с белите фигури с Алиция Шливицка от Полша и записа 5-та си победа в конкуренцията. Така без изгубена партия и с актив от 7 точки FM Габриела Антова за следващ път е бронзов медалист от подобен конгрес. Тя към този момент има цялостна сбирка в актива си - едно златно, едно сребърно и две бронзови оценки.

Още един Спортен гений на „ Еврофутбол " пази цветовете на България по международните терени. 17-годишната Мария Делчева се класира на полуфиналите на интернационалния шампионат по бадминтон до 19 година в Днепропетровск, Украйна. Преди минути Мария съкруши американката Рут Рейжу с 2-0 гейма (9, 10) и чака своята съперничка в разногласието за влизане на финала по-късно през днешния ден. Българката стартира конкуренцията с две победи против представителки на домакините - 2-0 гейма (8, 10) във втори кръг против Мария Холодна и същия резултат (14, 9) против Елисавета Шаповалова в трети кръг.

Друг Спортен гений на „ Еврофутбол " Калина Христова реализира победа и две загуби за тима на България на почналото на 13 септември Европейско отборно състезание по тенис на маса за мъже и дами в Люксембург. В първия ден нашите националки започнаха мъчно с 1-3 против отбора на Уелс, като единственият триумф за нашите бе на Мария Йовкова. Вторият ден 15-годишната Калина Христова и европейската шампионки на двойки Мария Йовкова донесоха две победи, само че в последна сметка претърпяхме проваляне с мъчителното 2-3 от Азербайджан. В последния мач от група „ G " нашите записаха трета загуба, този път с 0-3 от Турция. Днес от 14.00 часа българките ще се изправят против Словакия за систематизиране на местата от 25-32-ро, като се играе елиминация за всяко място.

Медийни сътрудници по стратегия „ Спортни гении " са: уеб страниците gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „ Еврофутбол " и „ Марица ", организация КРОСС, както и БНР и Дарик радио.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР