Г-н Страйд – министърът на труда и пенсиите – каза,

...
Г-н Страйд – министърът на труда и пенсиите – каза,
Коментари Харесай

Министърът на кабинета Мел Страйд иска депутатите да разгледат отново легализирането на асистираното умиране

Г-н Страйд – министърът на труда и пенсиите – сподели, че има вяра, че тези, които се борят с терминална болест, би трябвало да могат „ да управляват края на своето life ”.

Това следва поддръжката на сътрудника министър от кабинета Майкъл Гоув за депутатите да обсъдят още веднъж въпроса след гласоподаване през 2015 година, при което Народното събрание отхвърли законопроект за легализирането му.

Г-н Страйд – който гласоподава в поддръжка на асистираното умиране преди десетилетие – сподели, че това е едно от „ най-деликатните и сложни “ решения, които е вземал, откогато е станал народен представител.

„ Мисля, че е безусловно вярно, че тези, които са в последните дни или месеци от живота си, би трябвало да имат оптималната опция да управляват края на живота си “, сподели той в програмата Today на BBC Radio 4.

Министърът на кабинета добави: „ Но от другата страна има други огромни проблеми, някои от тях много рискови, като да вземем за пример да се подсигурява, че хората не употребяват законодателство, с цел да примамят някого да вземе такив...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР