Г-н премиер, постигането на икономическа свързаност е хубаво нещо, но

...
Г-н премиер, постигането на икономическа свързаност е хубаво нещо, но
Коментари Харесай

Даниел Митов: Икономическата свързаност не отразява истинския акцент на проблемите с РСМ

" Г-н министър председател, постигането на икономическа съгласуваност е хубаво нещо, само че не отразява същинския акцент на насъбраните с РСМ проблеми. Ако сегашният ви метод цели повдигането на облаци, с цел да демонстрирате, че нещо се случва като загърбите същинските проблеми, сходен проект няма да сработи и ще провокират тежка политическа и обществена реакция ".

Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов от парламентарната естрада след чуването на премиера Кирил Петков за постигнатото от двете междуправителствени срещи с Република Северна Македония, съобщи БГНЕС.

От вас се чака да защитавате параметрите, заложени в рамковата позиция на държавното управление и декларацията на Народното събрание от 2019 година. Поетият от вас ангажимент в границите на КСНС е да отчитате прогрес в връзките ни с РСМ въз основата на действително реализирани резултати. В заключението на днешното чуване е редно да обобщим какво може да считаме като действително реализиран резултат, съобщи от трибуната Митов, обръщайки се към министър-председателя.

Голяма част от антибългарската реторика идва точно от пропагандните исторически разкази, наследени от времената на комунистическа Югославия. Затова, съобщи Митов, би трябвало да се реализира забележим прогрес във връзка с унищожаване исторически фалшификации на просветителната система на РСМ.

От ГЕРБ означават, че е належащо постигането на действителни гаранции за съблюдаване правата на българите, жители на РСМ, в това число в случай че е допустимо преди започването на договаряния, включването на българите като държавотворен народ в Конституцията на РСМ.

Митов настоя и за отвaряне на досиетата на комунистическите служби и съюза на комунистите в Македония от времената на някогашна Югославия. Постигане на публично самопризнание и опрощение на хора и техните фамилии, преследвани и потърпевши поради изложение на българското си съзнание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР