Г-н Пеканов, кога ще внесете в Народното събрание за одобрение

...
Г-н Пеканов, кога ще внесете в Народното събрание за одобрение
Коментари Харесай

Нинова към Пеканов: Спешно приемете понятието “енергийна бедност“!

Г-н Пеканов, по кое време ще внесете в Народното събрание за утвърждение понятието “енергийна беднотия “? Този въпрос насочи към вицепремиера Атанас Пеканов водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на блиц надзор в Народното събрание.

" Служебният кабинет ръководи към този момент четири месеца и четири месеца ни изяснява, че готви такова разбиране. Министърът на труда и обществената политика в Комисията по труда и обществена политика съобщи, че ще внесете разбиране “енергийна беднотия “, което да важи от 01 януари 2024 година, когато може би рецесията от войната и растежът на цените в енергетиката ще бъдат укротени и обстановката ще се възстановява. Ние настояваме това да стане в този момент, тъй като от връзката енергийна беднотия до поддръжката на страната към такива хора пътят е доста къс. Подкрепата би трябвало да я решим ние – в Народното събрание ", изясни водачът на левицата.

" На всичкото от горната страна служебният кабинет не внася и бюджет, в който да се плануват средства за поддръжка на енергийно бедните хора през зимата. Много бързахте да внесете в Народното събрание покупката на самолети, през вчерашния ден сте внесли и отчет за утвърждение на военна помощ за Украйна, само че доста постепенно движите въпроса с понятието “енергийна беднотия “. За нас и за стотици хиляди българи това е по-важно от другото ", изясни Корнелия Нинова.

Отговорът, който получих от вицепремиера Пеканов, бе общи приказки, които слушаме към този момент четири месеца, посочи тя.

" Въпросът ми е по кое време това ще стане действителност. Обещанията “ще създадем това “, “ще създадем това “… запитвам Ви по кое време това ще стане действителност? Дори да Ви остава единствено една седмица за уточняване на понятието, служебният кабинет не внесе нов бюджет, а предложи удължение на бюджета за 2022 година В него няма нито една стотинка за поддръжка на енергийно небогати. Следователно по заобиколен метод потвърждавате думите на министъра на труда и обществената политика, че тази работа с енергийно бедните хора и тяхната поддръжка няма да се случи през 2023 година ", изясни още Корнелия Нинова.

" Нека да е ясно на българските жители, че каквото и да говорите от трибуната и да обещавате на конференции, разбиране “енергийна беднотия “ и поддръжка за тези хора през 2023 година няма да има, с помощта на служебния кабинет на президента Радев ", заключи протичащото се водачът на левицата.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР