Г-н Георгиев, БАТ България представи най-новото устройство на glo у

...
Г-н Георгиев, БАТ България представи най-новото устройство на glo у
Коментари Харесай

БАТ България затвърждава трансформацията и иновативното си развитие

Г-н Георгиев, БАТ България показа най-новото устройство на glo у нас преди шест месеца. Как се показва продукта и планирате ли други нововъведения за пазара в страната?
Присъстваме на пазара в България с новаторското устройство за нагряване на тютюн glo hyper x2 от половин година. Към момента това, което виждаме е, че пълнолетните консуматори от ден на ден схващат иновативността и науката зад тези артикули, с помощта на техния друг рисков профил за понижаване на вредата, което е водещо в нашата тактика за създаване на „ A Better Tomorrow™ “. Представянето на glo hyper x2 у нас беше отличено и с влиятелна премия за „ новаторско събитие на годината “, което ни кара да се усещаме горди. Естествено, едно сходно самопризнание или сполучливо лансиране на нов артикул е немислимо без мощен, стимулиран и зает екип, какъвто е нашият в БАТ България. Предстои скоро да представим на българските консуматори още нови модели на устройството glo, които ще са по-компактни и функционални.

Наскоро представихме на пазара и два напълно нови продукта от друга новаторска различна категория, с което на процедура се превърнахме в първата интернационална компания с сходни артикули в страната. Благодарение на това затвърждаваме трансформацията и новаторското развиване в БАТ България.
Какво стои зад качеството на новите ви различни артикули?
Водени от главната ни тактика за създаване на „ A Better Tomorrow™ “ посредством понижаване на въздействието на нашия бизнес върху обществото, всички новаторски артикули, които сътворяваме в БАТ са на база научно обосновани разработки. Тези артикули съставляват за пълнолетните консуматори по-малко рискови алтернативи*. Разработването на различните ни артикули е резултат от голям брой научни проучвания и изследвания, осъществени от над 1500 експерти по научна и развойна активност на БАТ от целия свят. Допълнително, всички проучвания и резултати се разгласяват във водещи интернационалните профилирани издания и журнали.
Как гледате на регулациите на новаторските артикули?
Ние оперираме в може би една от най-силно контролираните промишлености и изцяло одобряваме това. Като виновна компания, като се изключи че следваме напълно националните и европейските регулации, прилагаме и високи вътрешни корпоративни стандарти и политики за отговорно и етично държание. От основно значение по принцип за всеки бизнес е да действа в устойчива и предвидима бизнес среда.

Подкрепяме регулациите и на новаторските артикули, които би трябвало да са рационални и на първо място да отразяват другия рисков профил на тези артикули и тяхната диференцираност по отношение на конвеционалните тютюневи произведения. Подобен метод и процедура се следи в множеството страни-членки в Европейски Съюз, без значение дали става въпрос за съществуваща или нововъзникваща новаторска различна категория артикули. 

Успоредно с това, обаче, не трябва да забравяме на първо място отговорността и контрола по отношение на предотвратяване от достъп до тези артикули на лица, които не са пълнолетни. В тази връзка, годишно организираме информационно-превантивна акция с търговците и техните обекти в страната.
Как локалният офис в България способства световната тактика на БАТ?
На световно равнище упоритостта на БАТ остава непроменена – постигане на 50 милиона консуматори на така наречен негорими артикули до 2030 година и ускорение на растежа на приходите от новите категории артикули, достигайки £5 милиарда през 2025 година В това отношение компанията реализира добър прогрес: в международен проект увеличихме потребителите на негоримите артикули с 4,2 милиона през 2022 година, достигайки 22,5 милиона, като приходите от тези артикули съставляват 14,8% от приходите на Групата в края на предходната година.

Горди сме, че БАТ България е също част от световната тактика за основаване на „ A Better Tomorrow™ “ и способстваме за трансформацията на компанията в международен проект. В тази връзка, ние разширяваме нашето портфолио от новаторски артикули, които предлагаме на пълнолетните консуматори в България. Сред тях са устройството за нагряване glo, както и два напълно нови продукта от друга новаторска различна категория.
Наскоро БАТ разгласява първия си смесен годишен и ESG отчет. Какво е най-важното в него, с което се ангажира компанията?
С първия си смесен годишен и ESG отчет БАТ в допълнение усъвършенства своята отчетност за резистентност. В него към наложителното показване на годишните си резултати компанията за първи път добави подробна информация за резистентност и ESG. С този ход БАТ изпреварва идното влизане в действие на световни условия към фирмите да разширят обсега и да подобрят качеството на обществените данни, свързани с устойчивостта, които показват. Част от този отчет бяха и новите обновени цели на компанията, измежду които: реализиране на 30% възобновима сила до 2025 година, две години по-рано, което води до ревизирана цел – 50% възобновима сила до 2030 г.; увеличение на първичната цел за понижаване на отпадъците от интервенциите на БАТ с 15% до 2025 година на 25%; разширение на обсега на уговорката на БАТ за реализиране на 100% многократна приложимост, преработване или компостиране на опаковки, който до 2025 година към този момент ще покрива освен пластмасата; и слагане на нова цел за нулево превръщане на естествените екосистеми във веригата за доставки на тютюн на БАТ до 2025 година

Локално БАТ България също организира редица начинания, които са съществена част от годишната ни ESG тактика. Сред тях са годишните ни акции за поощряване на виновното държание и доброволчеството, и ориентиране на вниманието към оправянето с непозволено изхвърлените дребните боклуци в околната и градската среда, измежду които са и угарките с филтри. В тази връзки ние непрекъснато молим тези и други боклуци да се изхвърлят на обозначените за битов боклук места. Например, на една от последните ни начинания при започване на месец април за разчистване на парк Борисовата градина в столицата, се включиха стотици жители, доброволци от нашия екип, и сътрудници, като дружно успяхме да съберем близо 100 кг. боклуци, за което им благодарим.
Промениха ли са се равнищата на незаконна търговия в страната?
През последните години незаконната търговия в България се понижи в пъти. От двуцифрен % до рекордно ниски равнища от към 2–3%. Наскоро представихме последните данни от без значение изследване по метода на празните опаковки, осъществявано от Нилсен, проведено от четирите тютюневи компании от „ Инициативата против противозаконната търговия “, част от която е и БАТ България. Тези ниски равнища се удостоверяват, като в края на 2022 година този индикатор е 1,5%. При сравнение на страната ни с други страни в Европейски Съюз, където се прави същото изследване, България още веднъж е с най-ниски равнища, което е също неоспорим триумф за всички. Постигнатото в битката против противозаконната търговия у нас демонстрира на първо място мощно изразените задължения, работа и съгласуваност на равнище институции, правоохранителни органи и промишленост. Вярвам, че в това отношение работата и съдействието ще продължат и отсега нататък, като контролът и фокусът ще бъдат непокътнати освен навътре в страната, само че и на външните ни граници.

*На база на наличните доказателства и при изцяло прекосяване от приложимост на стандартни цигари към негорими артикули. Тези артикули също крият риск и водят до пристрастяване.
Текстът е част от бр. 114 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР