Г-н Борел и по-добро виждане върху ситуацията и вероятно това

...
Г-н Борел и по-добро виждане върху ситуацията и вероятно това
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Не съм притеснен от вота на недоверие

„ Г-н Борел и по-добро виждане върху обстановката и евентуално това е ситуацията. По време на срещата се дискутираха други стъпки по какъв начин да се увеличи потенциала, тъй че да може повече муниции да се произведат в идващите години, както за Украйна, по този начин и за попълване запасите в складовете за армията “. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в Брюксел.

По мотив на това какво България може да даде на Украйна, Тагарев съобщи, че в случай че се вземе пропорцията население-икономика ние сме голям производител на муниции. Той добави, че компаниите могат да аплайват за в допълнение финансиране за разширение потенциала за произвеждане на муниции.

Тагарев съобщи, че в доста случаи има страни които вадят от складовете си муниции, други пък дават финансова поддръжка за закупуване през трети страни, какъвто е бил случая и предходната година. „ Г-жа Нинова беше министър на стопанската система и споделяше, че няма да изнасяме. Не изключвам опцията част от този експорт за трети страни още веднъж да се оказва в Украйна “, добави силовият министър.

Тагарев съобщи, че растежът на индустриалното произвеждане предходната година идва точно от това на муниции, само че какво тъкмо е създадено и изнесено той няма данни, тъй като това е към министерството на стопанската система.

Запитан за идния избор на съмнение, Тагарев съобщи, че няма терзание, а по-скоро, че прекомерно доста време отива за разискване на едни и същи въпроси, като се търсят пропагандни внушения, което стартира да става досадно.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР