Г-жа Фандъкова трябва лично да поеме политическата отговорност за Графа.

...
Г-жа Фандъкова трябва лично да поеме политическата отговорност за Графа.
Коментари Харесай

Симеон Славчев настоява Фандъкова да поеме отговорност за Графа

" Г-жа Фандъкова би трябвало персонално да поеме политическата отговорност за Графа. " Това написа в известие до медиите общински консултант от " Политическа група 5 " Симеон Славчев.

В тази връзка той е изискал от прокуратурата да осведоми до къде е стигнало следствието за ремонтите по " Графа ".

Славчев напомня, че през октомври 2018 от " Политическа група 5 " първи са поискали оставката на тогавашния зам.-кмет по превоза Евгени Крусев поради смяна на контракта за " Граф Игнатиев ", която в началото бе отказана от кмета на Столична общината, само че след самосезирането на прокуратурата и повдигнатите против Крусев обвинявания, тя бе принудена да я изиска и да я одобри.

По думите му от този миг кметът Йорданка Фандъкова е декларирала ясно позицията си, че поема персонално " Графа ".

" Време е виновността да бъда поета персонално от нея " , безапелационен е Симеон Славчев.
 Дефекти по Графа няма да се отстраняват, единствено санкция за строителя
Дефекти по Графа няма да се отстраняват, единствено санкция за строителя

Неравности, разнообразни фуги, по-малко озеленяване по Графа, само че си остава по този начин

Общинският консултант показва, че 10 дни след окончателното привършване на ремонта част от настилката към трамвайните релси при новоремонтирания пл. " Славейков " и при кръстовището с улица " Иван Шишман " се е надигнала, а плочките са счупени.

Славчев отбелязва, че още при откриването Фандъкова е известена за дефектите по " Графа ", само че тогава декларирала, че дефектите няма да бъдат ремонтирани , тъй като не пречели на цялостното придвижване.

За това Столичната община наложила санкция от единствено 109 хиляди лева на " Джи Пи Груп ".

По този мотив Славчев акцентира, че гаранцията на ремонта на улица " Граф Игнатиев " е 8 години, а той коствал на данъкоплатците над 24 млн. лева
 Проверяват дали всички недостатъци по
Проверяват дали всички недостатъци по " Графа " са отстранени

До месец връщат пейката на Славейкови и книжния пазар

Той напомня още, че дружно с сътрудника си Иван Велков през март са поискали от Фандъкова да даде безапелационни отговори дали общината е давала единодушие да се изкореняват дърветата по " Графа " , какъв брой дървета са били " краткотрайно " отстранени и какво е положението им след приключването на ремонта.

Според отговора на кмета на Столична община тя не е давала инструкции, не е издавала разрешителни и няма информация за премахване и следващо връщане на дървета по " Граф Игнатиев " , а за нарушаванията е наложила алегорична санкция от 57 000лв.

Във връзка с това, ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев, изискал оставката на столичния кмет и прибавя, че това е най-малкото, което Фандъкова дължи на столичани. " Сега е готово, само че е некачествено, а резултатът от безобразния ремонт на " Граф Игнатиев ", който мина през всички етапи на парадокса, занапред ще се развива с цялостна пара ", акцентира общинският консултант.
 От
От " Спаси София " се надяват строителят на " Графа " най-сетне да си свърши работата

След 237 дни забавяне

По-рано стана ясно, че Министерство на регионалното развитие е глобило общината с над 1,5 млн. лева поради открити нередности в публичните поръчки за поправки в централната част на града.

По думите на Славчев " Близо 800 хиляди лева е наложената санкция за проблемите към осъществяването на " Графа ", като акцентира, че това е с близо 700 хиляди лева повече в сравнение с Фандъкова е поискала от изпълнителите на ремонта. Той е безапелационен, че разликата ще я платят данъкоплатците.

Според Славчев е неприемливо и незаконно извоювана социална поръчка с утвърден план да се подменя в придвижване.

" Управление на правилото " проба-грешка " стана запазена марка за ГЕРБ , акцентира Славчев.
 Търговци съдят Столична община поради ремонта на
Търговци съдят Столична община поради ремонта на " Графа "

Удълженият ремонт довел обекти до банкрут

Първият по-сериозен проблем с ремонта на " Графа " беше обвързван с слагането на шумо- и звукоизолиращите подложки на трамвайните релси . Оказа се, че компанията реализатор " Джи Пи Груп " , която също влезе съществено в общественото пространство около други кавги , употребява други подложки, които са разнообразни и по-евтини от тези, планувани в публичната поръчка. Имаше изказвания, че точно поради по-хубавите подложки компанията е спечелила поръчката.

Драма породи и към слагането на ограничителите , които разделят пешеходната зона от трамвайните релси. Ограничителите, съгласно софиянци, бяха прекомерно огромни.

Не закъсняха и сатиричните и иронични мнения. Многобройни колажи оприличиха ограничителите като акулови перки и други. Впоследствие и те бяха сменени с нови такива, само че по-малки . Оказа се обаче, че и те не са функционални, защото провокираха редица произшествия с пешеходци.

В началото на март 48-годишна жена се спъна в една от " перките " и получи съществени травми.
 До 1 млн. лв. санкция грози строителя на Обновена
До 1 млн. лв. санкция грози строителя на " Графа " поради некачествения ремонт

Санкция за закъснение обаче няма да има

След този случай от " Пирогов " оповестиха, че това е следващият потърпевш от ограничителите на улицата. На 7 март възрастен мъж също пострада, откакто се спъна в каменния блок.

Дни по-късно следващ човек се препъна в гранитните блокчета около трасето на трамвая. Той падна и се наложи жители да му се притекат на помощ. Това стана единствено няколко часа, откакто кметът на София Йорданка Фандъкова даде обещание, че " перките " ще бъдат заменени.

Всичко това провокира мощен публичен отзив и стана мотив за оставката на заместник-кмета по превоза на Столична община Евгени Крусев, против който прокуратурата разпореди инспекция и повдигна обвиняване за закононарушение по работа - той нарушил служебните си отговорности и трансформирал изискванията на публичната поръчка.
 Перките на Графа взимат още жертви
Перките на Графа взимат още жертви

Поредните петна кръв от неуместните трамвайни ограничители. #HUBAVOE
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР