Футболни джуджета и аутсайдери продължават да пишат история в евротурнирите

...
Футболни джуджета и аутсайдери продължават да пишат история в евротурнирите
Коментари Харесай

Футболни джуджета продължават да пишат история в Европа

Футболни джуджета и новобранци не престават да пишат история в евротурнирите през този сезон. Всичко стартира с Клаксвик от Фарьорски о-ви, дали образец на останалите с най-малко присъединяване в групите на Лигата на конференциите. Скромният отбор проби до трети прелиминарен кръг в пресявките на Шампионска лига и мечтае за ново знамение против Мьолде.

Сега и Андора има мотив за горделивост. Местният Санта Колома извърши истински героизъм, с цел да отстрани познатия у нас Сутиеска, играл с Левски преди години. Черногорците имаха преднина от 2:0 след триумф в първия мач, само че позволиха цялостен поврат в реванша. Андорците, които в никакъв случай до момента не са се добирали до трети кръг в Европа, в този момент наваксаха двете попадения, а в продълженията стигнаха до 3:0. Сега следва конфликт с АЗ (Алкмаар).

„ Гигант, ФК Санта Колома. Какво завръщане към фантастичната европейска сцена “, оповестиха медиите в страната. Досега Андора заемаше 53-о място в ранглистата на УЕФА на клубно равнище, изпреварвайки само Черна гора и Сан Марино. Вече е под №50.

Чудото застигна единствено тях, защото другият представител Интер Клуб Ескалдес загуби мъчително с 1:6 от шотландския Хибърниън, с цел да върне Андора в действителността.

Чудо имаше и в Казахстан! Там локалният Тобол не може да бъде припознат като джудже, само че това, което стори бе същинска сензация. Бившият отбор на Георги Чиликов, Веселин Бранимиров и Станимир Димитров изхвърли от Европа полуфиналистът в шампионата Базел. Швейцарците браха огромен позор вкъщи преди седмица след проваляне с 1:3.

В Казахстан отборът на Тимо Шулц реализира пирова победа с 2:1 и помаха за довиждане на Лигата на конференциите. Трудностите за тях започнаха от Базел, където спукано стъкло на самолета забави излитането им с цели 32 часа и тимът дойде броени часове преди първия съдийски сигнал.

Малта пък може да се похвали с цели два тима в идната фаза. Европейският призрачен сън на Левски отпреди година Хамрун отново е в трети кръг. Храбрите „ спартанци “ реализираха втори следващ триумф над Динамо, само че към този момент в Тбилиси и с общ резултат 3:1. В Грузия те играха цяло полувреме с човек по-малко, само че още веднъж ликуваха за двубой с Ференцварош, изнемощял точно от Клаксвик в Шампионска лига.

А Гзира, другият малтийски представител, има задача против Виктория (Пилзен). Скромният отбор преодоля Дюделанж от Люксембург за място в трети кръг.

" Труд "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР