Футболната легенда Христо Стоичков даде обширно интервю за руския Шампионат

...
Футболната легенда Христо Стоичков даде обширно интервю за руския Шампионат
Коментари Харесай

Стоичков: Уморих се от хора, които не разбират от футбол

Футболната легенда Христо Стоичков даде обстойно изявление за съветския " Шампионат " по време на визитата си в страната. В него Камата приказва за локалния футбол и възможностите на Русия на Мондиала идното лято, за спомените си от Луис ван Гаал, Жозе Моуриньо, Хосеп Гуардиола и Йохан Кройф, както и за най-хубавите си дни в Испания с екипа на Барселона.

Стоичков бе запитан и за българския футбол, и помолен да направи прогноза дали и по кое време актуалният ни отбор ще повтори триумфите  на неговото потомство.

" Сега също имаме положителни играчи. Познавате Миланов от ЦСКА (Москва) и Попов от Спартак. Има и двама-трима в Италия. Проблемът е в това, че нямаме футболисти в огромни тимове. Нашето потомство играеше в Барселона, Валенсия, Порто, Бенфика... Сега тимът е млад и перспективен, само че това не е задоволително. Победихме Холандия и Швеция, само че тъй като те към този момент не са това, което бяха ", разяснява Стоичков.

Той отговори откровено и на въпроса за какво се отдръпна от футбола и стана състезателен коментатор, отделяйки повече време на голфа и риболова.

" Уморих се от хора, които не схващат от футбол. От несъответстващи изявления. Харесва ми настоящия ми живот. Пътувам, срещам се с нови хора и имам повече време за всичко. Всичко е допустимо, може един ден да се върна във футбола, в случай че ми насочат забавно предложение. Рано или късно може да се върна, само че не бързам ", изясни Стоичков.

Той акцентира, че търси забавен от спортна позиция план, а не толкоз финансово преференциален.

" Аз съм доста богат - на другари. На тях и на футбола дължа всичко. Пари също си имам, само че най-важното е че съм здрав. Вече съм дядо - това е моето благосъстояние ", сподели Камата.

Стоичков сподели няколко думи и за благотворителните срещи в Русия, в които взе участие, като посочи, че прави всичко това за наслаждение.

" Правя го и за почитателите. За други това е късмет да се върнат в предишното и даже в детството си. Не е поради пари, тези мачове са благотворителни. Ние би трябвало да оказваме помощ на небогати или деца без родители постоянно, когато имаме опция за това ", приключи българинът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР