Футболната легенда Христо Стоичков беше официален гост на церемонията по

...
Футболната легенда Христо Стоичков беше официален гост на церемонията по
Коментари Харесай

Стоичков: Най-важното е да покажем на децата, че искаме да работим с тях

Футболната легенда Христо Стоичков беше формален посетител на церемонията по откриването на Световните шампионати по таекуондо за кадети и младежи, които към този момент се организират в зала Арена Армеец в София.

Стоичков се включи в приветствието към участниците по покана на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев и зае мястото си на трибуната до Президента на Република България Румен Радев и до водача на международното таекуондо доктор Чунгуон Чо.

Нашата страна е първата, която организира две международни шампионати по този спорт в две разнообразни възрастови категории. След края на церемонията Стоичков се спря пред публицистите, само че не приказва за футбол, а при въпрос за предаването на властта в Министерството на спорта през днешния ден непосредствено си потегли и отхвърли да продължи диалога с репортерите.

"Фантастично е малко да се каже! Нямам думи! Истински театър! За първи път участвам на такова събитие и ми се насълзиха очите да виждам какво е. Спортистът се ражда с характера си, както сподели президентът Радев. С доста хъс за победи ", стартира Стоичков, очевидно впечатлен от удивителното бойно шоу, демонстрирано пред феновете от тима на World Taekwondo.

"Да получим семейството на това Световно състезание е превъзходно самопризнание към нашата дребна страна. Това е за първи път в историята – в една и съща година, в един и същи ден да бъде намерено състезание в две възрастови категории. Това е паметен миг за нашата страна. Поздравление за това, което се прави с обич и предпочитание и целият свят може да види какво можем да създадем.

Все още не съм се видял с българските състезатели, тъй като досега имах по-различни отговорности. Но естествено, че желая да ги видя, да ги стимулирам още повече с това, което аз като състезател съм реализирал. Те са млади, само че пътят е пред тях и аз имам вяра, че ще имат триумфи в този спорт.

Самият Стоичков към този момент опита уменията си в този спорт и нощес в обществените мрежи беше публикувано видео, в което той чупи дъската.

"Не беше мъчно! Левачката още държи. Така че ми споделиха къде тъкмо да попадне удара. И по тази причина беше елементарно за мене. Но несъмнено е спорт, в който трябват доста тренировки. Това е изкуство. Видяхте какво разкриване направиха тези деца. Българският фактор е на всички места.

"Българският спорт постоянно е бил преди всичко, сподели още именитият номер 8, запитан дали наличието му и присъединяване в откриването ще даде тласък на още младежи да се занимават с таекуондо, а и други спортове. Още от детската градина би трябвало да има, след това би трябвало да са на мястото си спортните учебни заведения, спортните паралелки. За да може децата да се развиват. Независимо в какъв тип спорт, само че би трябвало да имаме готови експерти, готови треньори. Но най-много да покажем на децата, че желаеме да работим с тях. Не единствено да си губим времето, а да им покажем, че желаеме да работим и да им помогнем и да създадем това, което самите те желаят да реализират – да станат положителни спортисти. Засега не мисля, че изоставаме, само че би трябвало да се надгражда ", сподели още Стоичков.

Аз като българин се гордея с всеки орден, който вземе наш състезател и като чуя химна. Няма по-голямо благополучие, добави Камата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР