Футболната легенда Христо Стоичков бе награден с приз Почетен факлоносец

...
Футболната легенда Христо Стоичков бе награден с приз Почетен факлоносец
Коментари Харесай

Христо Стоичков получи приз ``Почетен факлоносец на мира`` - Общество

Футболната легенда Христо Стоичков бе награден с приз " Почетен факлоносец на мира " в Пазарджик.

Звездата бе измежду формалните посетители на церемонията за посрещане на Пробега на мира, състояла се на площад „ Константин Величков “. Освен Стоичков наградата получиха и кметът на общината Тодор Попов и олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова, като премията им беше връчена от олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова.

Събитието бе проведено от локалната община Пазарджик, организацията " Пробег на мира " и Асоциация " Докосни дъгата ", а измежду гостите бяха евродепутатът Андрей Ковачев, посланици, консули и други дипломати в България.

Националният гвардейски отряд и представителни елементи на Българската войска участваха в тържествената гала на централния площад в Пазарджик.

" Мирът би трябвало да е мир. В нас и към нас. Той е по-голям от всичко на света ". Това съобщи " златната осмица " Стоичков, който по-късно с кмета на града посети бъдещата " Градина на света " в парк-остров " Свобода ", където ще се простира най-голямата сходна градина с растителни типове от България, Европа и света.

Христо Стоичков направи първа копка на специфичен ъгъл, който ще се обособи в негова чест в Градината на света. Там във формата на номер 8 ще бъдат засадени разнообразни български растения, определени от именития ни футболист. В градината собствен ъгъл ще има и всяко посолство, което ще засади свое растение и на място ще се вее флагът на съответната страна.

" Градината на света " ще има и учебен темперамент, като събраната информация ще бъде систематизирана в Алманах. Консултанти ще са преподаватели в Лесотехническия университет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР