Футболната асоциация на Уелс (ФАУ) постигна договореност за равно заплащане

...
Футболната асоциация на Уелс (ФАУ) постигна договореност за равно заплащане
Коментари Харесай

Уелс въведе равно заплащане за мъжкия и женския национален отбор

Футболната асоциация на Уелс (ФАУ) реализира договореност за равно възнаграждение на състезателите в мъжките и в женските национални тимове, оповестиха шефовете на централата. 

Новото съглашение ще обгръща интервала до и след Световното състезание за мъже през 2026-а година в това число, както и женския Мондиал през 2027-а година, се споделя още в съглашението. Заплащането е въз основата на предложения за мачовете, както и на база прекарани дни по време на лагерите. 

Съобщението на уелската централа идва няколко месеца откакто Футболната федерация на Съединени американски щати взе решение да постави точка на дълготраен спор и да утвърди равно възнаграждение на националните тимове в двата пола. След тази договорка в Съединени американски щати обясниха, че " това е незабравим миг в спорта ". 

" Надяваме се, че това ще разреши на бъдещите генерации да показват самочувствието, че това се случва в нашата страна. Което е значимо за нашето общество като цяло. Това съглашение дава убеденост на нашитe тимове. Гледаме с убеденост към квалификационните акции за Евро 2024 при мъжете и за Евро 2025 при дамите. Надяваме се да бъдем очевидци на триумфи и на двата ни представителни тима в бъдеще ", се споделя още в мнението на Футболната централа на Уелс, подписано и от щабовете на двата отбора. Също по този начин от там допълват, че това е обръщение и за бъдещето: " всеки, който носи тази фланелка, би трябвало да знае, че съставлява едни и същи полезности ". 

Уелският народен тим се върна на Световното състезание тази зима в Катар след неявяване, траяло от 1958-а година. Но Драконите, какъвто е прякорът на тима, си потеглиха без победа и заемат 28-о място от всичките 32 тима. Жените са на 32-о място в своята класация на ФИФА, само че през 2023-а година няма да вземат участие на Мондиала.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР