Футболната асоциация на Швеция отказа да издаде лиценз за участие

...
Футболната асоциация на Швеция отказа да издаде лиценз за участие
Коментари Харесай

Отказаха лиценз на Йостерсунд

Футболната асоциация на Швеция отхвърли да издаде лиценз за присъединяване в Алсвенскан лигата на Йостерсунд за идния сезон 2020.

През завършилия единствено преди няколко седмици сезон 2019 Йостерсунд приключи на 12-то място с 25 точки, на две точки над зоната на изпадащите, само че е доста евентуално през новата година да би трябвало да играе в някое от по-долните равнища на локалната лига.

От клуба към този момент обявиха, че ще апелират това решение, което все още ги трансформира от първокласен в третодивизионен тим. Причината за отхвърли за издаване на лиценз са отговорности към страната и кредитори в размер на 10 милиона крони, които се равняват на към 1 милион щатски $.

До 2011 година Йостерсунд играеше в аматьорските равнища на шведския футбол, само че последва стремително нанагорнище. През 2015 година клубът доближи до елита на страната, а през 2017 година завоюва и купата на Швеция. Тимът направи и мощно присъединяване в Лига Европа, като реализира и популярна победа с 2:1 над Арсенал като посетител в елиминационната фаза на шампионата.

По-рано тази година президентът на Йостерсунд Даниел Киндберг бе наказан на три години затвор за финансови измами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР