Футболистите от националния отбор на Индия събират парите, които им

...
Футболистите от националния отбор на Индия събират парите, които им
Коментари Харесай

Футболистите на Индия даряват глобите си за топки за незрящи състезатели

Футболистите от националния тим на Индия събират парите, които им се постановат като санкции поради разнообразни дисциплинарни прегрешения, с цел да подкрепят играчи с нарушено зрение, оповестява федерацията на страната.

"Футболните топки, които се употребяват от слепи играчи, костват по 50 $ всяка. Така че с тези пари ние се надяваме, че ще им помогнем да си купят няколко топки повече ", описа мениджърът на тима- англичанинът Стивън Константин по време на конференция.

Индия започва впечатляващо на шампионата за Купата на Азия, като разгроми Тайланд с 4:1. Това е и първа победа за Индия на континенталния шампионат от 1964-а година насам. Следващата им среща е в четвъртък против домакина ОАЕ на стадиона в Абу Даби.

"Ние взехме групово решение в отбора- играчите и щаба, че всички събрани от нас пари като санкции поради дисциплинарни нарушавания или действия, ще бъдат дарени за добра идея. Това е доста дребен жест от наша страна, само че демонстрира, че желаеме да създадем нещо положително. Сумата от 50 хиляди рупии (712 долара) към този момент е дарена на Индийската федерация по футбол за незрящи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР