Футболистите от националния отбор на Англия обмислят да напуснат терена,

...
Футболистите от националния отбор на Англия обмислят да напуснат терена,
Коментари Харесай

Англичаните обмислят да напуснат терена в София, ако чуят расистки обиди

Футболистите от националния тим на Англия обмислят да изоставен терена, в случай че чуят обиди на расистка основа по време на мача от квалификациите за европейското състезание през 2020 година против България в София. Това оповестяват медиите на Острова, базирайки се на изявление на мениджъра Гарет Саутгейт.

" Притесняваме се от расизъм. Правим си проекти. Ще го обсъдим с играчите, преди да заминем. С България си имаме история. Искам да съм сигурен, че ще можем да реагираме по най-хубавия метод, каквото и да се случи ", съобщи Саутгейт, представен от " Гардиън ".
Мачът с Англия у нас пред празни трибуни? Заради расисткия скандал от "Уембли ", стадион "Васил Левски " може да остане затворен за най-чаканата среща
" Когато се съберем отново, ще приказваме с момчетата. Все още е надалеч този мач. Надявам се, само че не съм сигурен, че нищо няма да се случи ", добави той.

Мачът сред България и Англия на националния стадион " Васил Левски " е на 14 октомври.

Снимка: Reuters

По време на срещата на " Уембли ", която приключи със загуба 0:4 за " лъвовете ", последовател беше изведен от стадиона, защото обиди на расистка основа един от голмайсторите Рахийм Стърлинг.

Заради тези дейности българският народен тим може да бъде осъден да играе дълго чакания мач против Англия в София пред празни трибуни.

Това не е първо такова нарушение за българските почитатели, що се отнася до мачовете против англичаните. През 2011 година в европейската подготовка (0:3), която се игра у нас, Тио Уолкът, Ашли Коул и Ашли Йънг се оплакаха, че са чули маймунски звуци от трибуните. Тогава от УЕФА наказаха " лъвовете " с отчасти затваряне на стадиона и солена санкция от 40 000 евро.

Англичаните бяха обект на расистки обиди и по време на мача с " Черна гора " от актуалната акция.
Англия се жалва от расизъм след мача с Черна гора Дани Роуз и Калъм Хъдсън Одои станаха обект на маймунски звуци
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР