Футболистите на ЦСКА проведоха открита тренировка на стадион Българска армия,

...
Футболистите на ЦСКА проведоха открита тренировка на стадион Българска армия,
Коментари Харесай

Белчев: Доволен съм от селекцията, всичко си зависи от нас

Футболистите на ЦСКА организираха открита подготовка на стадион " Българска войска ", след което отпътуваха за първия си предварителен лагер в Сандански, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Старши треньорът на " алените " Стамен Белчев дефинира група от 23 играчи, които ще се приготвят до 20 януари, когато " армейците " ще изиграят първата си контрола - против Вихрен. От сегашния състав липсваше само голмайсторът на ЦСКА Феранандо Каранга, който има персонални задължения в Бразилия, само че се чака да се причисли към тима в Сандански в околните дни. Милчо Ангелов също не отпътува с тима. Той ще бъде преотстъпен на отбор от Първа лига в идните дни.

До този миг " алените " се укрепиха с три нови попълнения - колумбийският нападател Жан Карлос Бланко, холандският плеймейкър Роланд Алберг, както и бразилецът Жеферсон. Белчев съобщи, че е удовлетворен от селекцията на този стадий и показа, че е допустимо да бъдат привлечени още футболисти, само че не непременно. В началото на седмицата " Армията " напусна и Кевин Кубемба. Нападателят не съумя да се наложи в състава и заради тази причина двете страни се съгласиха да прекратят трудовите си взаимоотношения.

" Доволен съм от футболистите, които привлякохме. Следяхме ги от доста време. Намерим ли играчи, които считаме, че ще ни свършат работа, ще имаме още нови попълнения. Но не непременно. Нямам информация за изходящи прехвърляния. Със сигурност има интерес към наши футболисти, само че считам, че прехвърляния няма да има ", разгласи Белчев.

Наставникът на " армейците " показа и аргументите, заради които нападателят Фернандо Каранга към момента не се е включил към отбора. " Каранга е в Бразилия. Освободил съм го заради персонални аргументи, само че го чакаме да се причисли към нас ".

Специалистът разкри в кои съставни елементи на играта ЦСКА би трябвало да надгради, с цел да продължат положителните резултати и през пролетния полусезон.

" Искам да изглеждаме по-компактни. Трябва да имаме по-голямо самочувствие, когато топката е в нас. Надявам се да осъществяваме ситуациите, които сътворяваме, както и да оползотворим напъните на целия тим досега. Всичко си зависи от нас. Първо би трябвало да създадем една пълноценна подготовка и да нямаме травми по време на подготвителния развой. Накрая всички би трябвало да сме подготвени, тъй като ни следва един доста претрупан полусезон. Най-важното е да имаме един добър колектив. Искам да убедя футболистите, че това, което желая е вярно и е потребно за ЦСКА ", разяснява той.

Белчев, който се подреди на почетното трето място в анкетата за футболен треньор на 2017 година изрази мнението си по отношение на прехвърлянето на бранителя Антон Недялков. Припомняме, че родният национал продължи кариерата си в американския клуб Далас. В края на предходната година след дълги договаряния прехвърлянето бе финализиран публично и сърцатият бранител пое към американската Висша лига.

" Антон Недялков е страховит човек. Той е един доста добър футболист, който игра доста устойчиво от самото начало, което прекара в ЦСКА. Но няма незаменими хора. Мисля, че с привличането на Жеферсон тази зона ще бъде добре уплътнена и ще останем удовлетворени от него ".

Относно упоритостите на ЦСКА за спечелването на шампионата, както и опцията " армейците " да вземат участие в европейските клубни шампионати, експертът бе безапелационен: " Има хора, които се занимават с присъединяване ни в европейските шампионати. Клубът и управлението вършат всичко допустимо това да се случи.

2017 година беше добра за мен. Наградата, която получих е самостоятелна, само че тя е с помощта на целия треньорски щаб, както и на футболистите. Най-важното е май месец премията да не е самостоятелна, а отборна ", заключи Стамен Белчев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР