Футболистът на разкри подробности в интервю как се е стигнало

...
Футболистът на разкри подробности в интервю как се е стигнало
Коментари Харесай

Тибо Вион: Имаме достатъчно време да изпреварим Лудогорец и да станем шампиони

Футболистът на разкри детайлности в изявление по какъв начин се е стигнало до прехвърлянето му на “Армията” и усещанията, които е получил от публиката на “червените”. Той счита, че тимът му има късмет да навакса шестте точки закъснение от и ще победи в българския хайлайф. Вион показа това пред “Дарик”.

- Тибо, по средата сме на зимната подготовка. Как се чувстваш функционално?

- Мисля, че аз и целият тим се усещаме доста добре с тази подготовка до момента. Има още неща, които би трябвало да се усъвършенстват, само че като цяло всичко върви по проект.

- Рядко даваш изявленията в България. Можеш ли да кажеш нещо по-интересно за себе си? Доволен ли си, че пристигна в ЦСКА и по какъв начин стана самият трансфер?

- Най-важното за мен е, че съм международен първенец с Франция с младежкия отбор през 2013 година. След това прекосих във втория тим на португалския гранд. После пътят ми минава през родния ми тим. Играх и във втора лига на Франция. Миналата година в последния миг нещо се случи и пропадна прехвърлянето ми в Хъл Сити. Всичко беше сякаш подписано, само че прехвърлянето по този начин и не се реализира. Радвам се, че бързо от ЦСКА реагираха. Явно ме бяха гледали във Франция. Обадиха ми се и прехвърлянето стана за нула време.

- Това, че има няколко френскоговорящи футболисти ли ти оказа помощ да се адаптираш бързо в ЦСКА?

- Първо, с цел да дойда, изследвах по какъв начин са нещата. Видях, че има много французи тука и знаех, че те ще ми оказват помощ да се приспособявам бързо. Тъй като бяха от по-рано пристигнали, знаеха по какъв начин са нещата, помогнаха ми и бързо се приспособих.

- В една от обществените мрежи, още когато не играеше за ЦСКА, пусна атмосферата от стадион „ Българска войска “. С какво те впечатлиха почитателите?

- Точно по този начин, когато пристигнах на договаряния, беше мачът с Лудогорец и аз бях на трибуните. Естествено като видях аудитория и заряда дефинитивно се убедих, че тук е мястото ми. Във Франция рядко може да се види такава атмосфера. Моля се доста бързо коронавирусът да премине, тъй като тази аудитория и поддръжка от трибуните доста ми липсва.

- Когато пристигна в ЦСКА, беше при един треньор с една скица, в този момент си при различен треньор с друга скица на игра. При кого е по-лесно?

- Разбира се, ние като футболисти би трябвало да се приспособяваме към схемите на всеки един треньор. Не е работа да разясняваме кой води тима, само че в полза на истината в този момент имам повече независимост в нападателен проект, тъй че тази скица повече ми подхожда по отношение на качествата ми.

- Шест точки закъснение от водача Лудогорец. Могат ли да се наваксат?

- Мисля, че с показаното в края на годината в дербито против Лудогорец нашият тим сподели, че е по-добър. Имаме задоволително време да наваксаме този точков актив в директните дуел против тях и да станем първенци.

- За пет месеца престой тук какво ти е мнението за българското състезание?

- Честно казано шампионатът ми харесва. Добър шампионат на обичайно равнище. Единственото, което ми прави усещане в отрицателен аспект, е че множеството тимове против нас играят доста отбранително – целият тим се пази. Не разрешават да стане прекрасен футбол, само че нашият тим се оправя и с това.

- Когато пристигна в ЦСКА, мислил ли си, че ще имаш победа против?

- Преди през годините съм чувал за България откъслечни информации, чувал съм за ЦСКА като доста известен тим, само че считам, че с това, което ни се случи през есента – да играем в Лига Европа, да спечелим против Рома, да се представим на такова положително равнище, беше точният миг за мен да дойда тук в България

- За пет месеца научи ли нещо на български?

- Обичайните неща за връзка – „ добре “, „ положително утро “ и „ единствено ЦСКА! “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР