Футболистът на годината за 2022 - Кирил Десподов, даде интервю

...
Футболистът на годината за 2022 - Кирил Десподов, даде интервю
Коментари Харесай

Кирил Десподов: Мечтая за голям форум с националния отбор

Футболистът на годината за 2022 - Кирил Десподов, даде изявление пред " Мач Телеграф ", един ден, откакто сграбчи наградата за трети път в своята кариера. Той разкри защо мечтае във футбола и още веднъж проговори за трансфер в чужбина. 

- Киро, честита трета премия за " Футболист на годината ". Как се чувстваш, откакто съумя да завършиш първи в конкуренцията на Илия Груев от Ведер и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948?

- Щастлив съм доста. Както споделих и на сцената, вие публицистите сте компаса, който ни споделя дали вървим в вярната посока. Всяка една такава премия ти дава спомагателна мотивация. Радвам се, че през предходната година съм затвърдил положителната форма. Изключително горделив съм, че за втора поредна година спечелвам.

- Коя е обичаната от трите ти награди за " Футболист на годината "?

- Много ми е мъчно да дефинира една. Всяка е специфична по собствен метод и съм доста благополучен, че съм ги спечелил. Все отново обаче, в случай че би трябвало да отлича една, това ще е тази от 2021 година. Причината е, че единствено година по-рано прекосих в Лудогорец и отнесох доста хейт. Но ето, че публицистите ми гласувахте доверие, което аз във всеки мач се пробвам да оправдая.

- Каква е твоята фантазия?

- Ако един футболист няма фантазии, за какво играе футбол? Всички си приказваме за класиране на огромен конгрес с националния тим на България. По-опитните ще оказваме помощ на младите момчета, които селекционерът Младен Кръстаич постанова. Пожелавам на публицистите да им е мъчно да избират " Футболист на годината:. Това ще значи, че за националния тим ще е по-добре. Националната фланелка е тежка. 

- Вече съобщи, че още веднъж искаш трансфер в чужбина. Как се чувстваш в Лудогорец?

- Щом съм в Лудогорец, значи се усещам добре. Изключително почитание ми сподели клубът. Знаете в какво състояние бях. Оставам до лятото, след това ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Искам трансфер, мисля, че още веднъж ми е време да изляза в чужбина. Много съм благополучен досега в Лудогорец. Тези награди не можеш да ги спечелиш самичък.

- Изравни легенда като Христо Бонев-Зума, както и Ивелин Попов, които имат по три наградата в анкетата " Футболист на годината ". Как би коментирал този факт?

- За мен е изключителна горделивост, че се подредих до такива футболисти.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР