Футболистът на Ботев Пловдив Монир ал Бадарин и брат му

...
Футболистът на Ботев Пловдив Монир ал Бадарин и брат му
Коментари Харесай

Играч на Ботев става младежки национал на Палестина

Футболистът на Ботев Пловдив Монир ал Бадарин и брат му Джамал, който играе за третодивизионния Розова котловина Казанлък, ще облекат екипа на националния тим на Палестина до 20 години на идния шампионат за Арабската купа за младежи. Двамата получиха своите визи и ще пътуват за Саудитска Арабия, където ще се организира този шампионат.

Родени в Казанлък, двамата братя Ал Бадарин добиват право да носят екипа на Палестина поради татко им, който е с генезис от тази страна. Любопитното е, че роденият през 2005-а година Монир ал Бадарин до неотдавна беше младежки национал и на България. В последните месеци обаче той не беше в проектите на селекционера Йордан Петков. Джамал е с две години по-голям, роден през 2003-а година, и играе като бранител или отбранителен халф.

Монир се показва най-добре като ляво крило, в последната година е все по-често употребен и от старши треньора на мъжкия тим на Ботев Пловдив Азрудин Валентич. В завършек на предишния сезон той вкара и първи гол във Втора лига, осигурявайки победа на Ботев Пловдив II в борбата за оцеляване.

Двамата казанлъчани ще бъдат на лагери в Оман и Катар и по-късно са срещите в група F на шампионата против тимовете на Мароко и Судан.

18-те участващи страни са разпределени в шест групи по три тима. Победителите във всяка група, както и двата най-хубави трети тима оформят четвъртфиналните двойки.

Първата среща на Палестина е 25-и юли на стадион Принц Султан бин Абдул Азиз в Абха против състава на Судан. Втората среща е против състава на Мароко три дни по-късно на стадиона в Дамак.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР