Футболът е за феновете и заради феновете. Той е възможност

...
Футболът е за феновете и заради феновете. Той е възможност
Коментари Харесай

Най-красивият коледен дъжд

Футболът е за почитателите и поради почитателите. Той е опция най-малко за малко да избягаш от всекидневните си главоболия и да забравиш ежедневните проблеми.

Любовта към даден клуб се предава от баби и дядовци през синове и дъщери до внуци и внучки. Тя укрепва фамилии, основава нови другарства и разкрива безкрайни хоризонти.

Децата са бъдещето и по тази причина тимовете поставят специфични грижи за най-малките си поддържници. Особено на Коледа...

Видяхме го в съботния ден по време на мача от испанското състезание сред " Реал " Бетис и " Ейбар ". Преди срещата всички почитатели на домакините бяха призовани да вземат със себе си плюшени играчки, които по-късно да хвърлят на терена. Целта на благата иницитива бе елементарна - нито един хлапак да не остане без подарък за Коледа.



Благородният жест за следващ път сподели, че футболът е доста повече от игра.

" Бетис " показа самодейността в Испания, само че тя надалеч не е нова. През последните години няколко страни употребяват мачовете си, с цел да намерят нови най-хубави другари за малчуганите.

Преди две години почитателите на холандския " Ден Хааг " стоплиха и най-студените сърца. При гостуването си на " Фейенорд " те хвърлиха хиляди плюшени играчки към бранша с последователи на домакините, намиращ се под тях. Там бяха ситуирани деца-пациенти на най-старата болница в страната - тази в Ротердам.

Те бяха специфични посетители на мача и изведоха двата отбора на терена преди първия съдийски сигнал.



Примерът на " Ден Хааг " бе инфекциозен. В Деня на детето през август тази година последователите на " Екселсиор " заляга с играчки терена в мача от Ередивизи против " Фейенорд ".

А началото на този своебразен " плюшен дъжд " е в Канада през 1995 година Тогава хокейният " Калгари Хитмен " стартира благородната самодейност, която всяка година придобива все по-големи размери. Първият мач за отбора при започване на декември е чакан с неспокойствие от почитателите, тъй като след отбелязването на първия гол хиляди плюшени мечета политат към ледената пързалка. Tази година бе подложен и връх - 26 635 играчки откриха своите нови притежатели.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР