Фусилите със синьо сирене и гъби - ако планирате романтична

...
Фусилите със синьо сирене и гъби - ако планирате романтична
Коментари Харесай

Фусили със синьо сирене и гъби

Фусилите със синьо сирене и гъби - в случай че планирате сантиментална вечеря

Необходими Продукти

● фусили - към 300 - 380 г
● синьо сирене - 80 г
● сметана - 500 г готварска
● моцарела - 1 ч.ч. зряла, настъргана
● гъби - 190 г мариновани печурки
● лук - 1 междинна глава
● черен пипер - 3 щипки
● зехтин - 3 - 4 с.л.
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Накълцайте лука на ситно и го сложете да се запържва в зехтина. Паралелно с това на другия котлон поставете да заври щедро количество вода за фусилите.

Към готовия лук, който леко е добил тен, сипете гъбите. Сотирайте за малко и налейте сметаната. Огъня намалете, с цел да не загаря по дъното.

Когато водата за пастата заври, сложете щипка сол и фусилите и разбъркайте. Така се предодвратява първичното срастване, само че наложително би трябвало да е единствено през първата минута, не по-късно.

Към сметаната за соса, която към този момент се е загряла, натрошете множеството от синьото сирене и оставете малко за поръсване на порциите най-после. За по-изразен усет може да си сложите повече количество.

Посолете на усет и сложете черния пипер и моцарелата, с цел да се разтопи в соса. Оставете да се готви на слаб огън при постоянно безредие досега, когато пастата е ал денте.

Взимайте с решетъчна лъжица от фусилите и слагайте при гъбения сос. Не е проблем с тях да загребвате и по малко от водата, тя е обогатена с нишесте и ще направи сметановия сос още по-кремообразен.

Хубаво разбъркайте с подмятане в тигана за към минутка ястието и го разпределете на порции. Върху всяка натрошете още малко от синьото сирене.

Фусилите със синьо сирене и гъби са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР