Фурмите придобиха своята популярност като здравословна алтернатива на сладкишите и

...
Фурмите придобиха своята популярност като здравословна алтернатива на сладкишите и
Коментари Харесай

Фурмите: Ползи за здравето и отслабването

Фурмите получиха своята известност като здравословна опция на сладкишите и бонбоните. Тези плодове се употребяват с килограми от последователи на разнообразни диети. Какви тъкмо са изгодите за здравето от фурмите? Могат ли да се употребяват за намаляване и каква щета предизвиква на организма несъразмерната им консумация?

Фурмите, като средство за отслабаване могат да се употребяват единствено в случай че контролирате цялостната си диета и вземете поради каузи на калориите, който приемате с фурми.

Ползи за здравето

Фурмите са известни заради тяхната хранителна стойност и изгоди за здравето. Те постоянно се прибавят към десертните ястия вместо стафиди – по този метод можете да добавите ориенталски привкус. Изсушените цели фурми могат да служат като комфортна и питателна закуска.

Всяка чаша нарязани сушени фурми може да отговори на съвсем половината от дневните потребности на човешкото тяло от фибри: в допълнение към 11,8 грама протеин, една чаша от тези плодове съдържа 47% от целесъобразната дневна доза фибри. Диетичните фибри освен оказват помощ на храносмилателната система да работи, само че намаляват холестерола и стабилизират кръвната захар.

Витамини и минерали

Друга изгода от фурмите за здравето е, че те съдържат разнообразни хранителни субстанции, в това число минерали като магнезий, калий, мед и манган, както и витамини. За витамини от група В всяка чаша фурми обезпечава:

7% от дневната потребност на организма от фолиева киселина,

4,5% от дневната потребност от тиамин,

5,7% – в рибофлавин,

9% – Витамин РР,

8,6% – във витамин В-5,

12% от дневната потребност от витамин В6.

Същото количество фурми обезпечава повече от 8% от дневната потребност на организма от желязо.

Други здравословни хранителни субстанции, открити във фурмите, включват:

калций (5% от нужната дневна доза),

магнезий (15%),

фосфор (9%),

калий (27%),

мед (15%),

манган (19%),

селен (6%),

витамин К (5%).

Антиоксидантна отбрана

Още през 2005 година изследване на Американския лицей по хранене откри, че фурмите са с високо наличие на фенолни антиоксиданти. Сушените фурми съдържат най-голямото количество полифеноли от всички сушени плодове, изследвани до момента в този аспект. Тези микроелементи оказват помощ да се обезпечи антиоксидантната отбрана на организма против рак и сърдечни болести. Докато пресните плодове са ценени поради витамините С и Е, фурмите, смокините и сливите имат превъзходни концентрации на полифеноли, се споделя в проучването. Докладът предлага да добавите сушени плодове, в това число фурми, и пресни плодове към диетата, с цел да балансирате питателните субстанции.

За намаляване

Основният принцип за намаляване постоянно е бил доста елементарен: тялото би трябвало да получава по-малко калории, в сравнение с се изразходват под формата на сила. Нито едно хранене не оказва помощ или попречва напъните ви за намаляване, нито едно количество грейпфрут няма да направи чудеса, а яденето на чийзкейкове, захари или мазнини не води автоматизирано до напълняване. Теглото ви отразява общия брой калории, които консумирате, а здравето ви отразява качеството на тези калории. Същото се отнася и за фурмите – те могат да се употребяват единствено за намаляване, в случай че контролирате цялостната си диета и вземете поради каузи на калориите, който влиза в тялото.

Вреда и противопоказания

Може ли да има щета от фурмите? Да, както при всеки артикул, в случай че се употребява прекалено. Твърде доста фурми могат да усилят риска от диабет вид 2, защото тези плодове имат висок гликемичен показател. Той демонстрира евентуалния резултат на храната върху равнищата на кръвната захар. Тоест, яденето на храни с висок гликемичен показател, като фурми, може да докара до внезапно повишение равнищата на кръвната захар.

Фурмите също могат да навредят на организма с нетърпимост към фруктоза, защото всяка чаша фурми съдържа към 29 гр. от този монозахарид. Непоносимостта към фруктоза или, с други думи, синдром на фруктозна малабсорбция значи, че тялото ви не е в положение да усвоява вярно фруктозата и след консумация на фурми може да получите газове, отичане на корема и диария. Ако в миналото сте имали признаци на това заболяване, би трябвало да се опитате да избягвате да ядете плодове, плодови сокове, захар, мед и сладки храни като цяло, в това число фурми.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР