Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си

...
Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си
Коментари Харесай

Разкриха съставките на един от най-скъпите сладоледи в света

Фунийка сладолед за 70 евро! Това оферират в джелатерията си Винченцо и Джулиана Папарелла - брат и сестра, които държат заведение в италианското градче Руво ди Пуля . В епизод от предаването „ Евромакс ” на „ Дойче веле ” двамата описват по какъв начин се подготвя сладолед по истинска рецепта от 1840 година

Тайната се крие в бъркането на ръка на главните съставки – мляко, захар и жълтъци. След като се смесят добре, те се оставят да врят на газов котлон. Джулиана споделя, че процесът на подготвяне на неустоимото джелато трае 3-4 дни.

Съставките, които придават неповторимия усет на някои от типовете сладолед – ванилия от Таити, лешници, какаови зърна. За джелато Пистачио се употребява шамфъстък от град Бронте. Ядките първо се пекат, а по-късно се смилат. Този развой лишава към четири дни.

Но какво съдържа Кралят на джелатото, който се продава за колосалната цена от 70 евро? „ Кралският жезъл ”, както брат и сестра Папарелла назовават своя шедьовър, е овкусен с ирански шафран. Само 1 грам от него коства 55 евро. Този сладолед се прави единствено по поръчка , тъй като усетът на шафрана се извлича за три дни. Затова за невероятното ледено прелъщение се чака със седмици.

Вафличката на „ Кралският жезъл ” се цялостни със сметана и мус от пистачио . Отгоре се поставя топката шафранов сладолед, покрива се с бита сметана, златно фолио и карамел.

Още по тематиката гледайте във видеото. То е част от предаването „ Евромакс “ на „ Дойче веле “, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „ Дойче веле “ и в ефира на „ Събуди се “ по NOVA всеки уикенд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР