Фулъм и Челси излизат в отложен мач от 7-ия кръг

...
Фулъм и Челси излизат в отложен мач от 7-ия кръг
Коментари Харесай

Съставите на Фулъм и Челси, Жоао Феликс е титуляр за сините

Фулъм и Челси излизат в отсрочен мач от 7-ия кръг на Премиър лийг, който може да задълбочи рецесията в отбора на Греъм Потър, в случай че не бъдат извоювани трите точки. Дербито на Западен Лондон крие доста незнайни поради слабата форма на " сините " и изненадващо положителното показване на " котиджърс ". Домакините са в серия от три следващи триумфа в шампионата и даже са пред днешния си противник във краткотрайното класиране. 

Дори тъждество ще е задоволително на Фулъм, с цел да изпревари Ливърпул и да се настани в топ 6. Челси пък може да се изравни по точки със състава на Марко Силва, в случай че завоюва на " Крейвън Котидж ". Това обаче няма да е по никакъв начин лесна задача поради, че тимът записа победа единствено в един от последните си 8 дуела в Премиър лийг. 

Фулъм не е реализирал 4 поредни победи в елита на британския футбол от сезон 1965/66. Преди няколко дни отборът се класира и за 1/16-финалите на ФА Къп след триумф при визитата на Хъл Сити. В същото време обаче " котиджърс " са в серия от 7 следващи загуби против Челси и цели 21 мача без победа над " сините ".

Тази вечер Марко Силва прави 6 промени спрямо мача против Хъл. Под рамката застава Бернд Лено, а измежду титулярите се завръщат още Кени Тете, Тим Риъм, Антони Робинсън, Жоао Палиня и Вилиан. В отсъствието на санкции Александър Митрович офанзивата води Винисиус, който няма нито един гол в формален мач от старта на сезона. Зад него ще работи Андреас Перейра.

В лагера на Челси проблемите с травми не престават и Греъм Потър не може да употребява огромна част от главните си футболисти. Голямата вест е, че привлеченият преди броени часове чартърен от Атлетико Мадрид Жоао Феликс стартира от първата минута. Португалецът оформя офанзивното трио на " сините " дружно с Мейсън Маунт и Кай Хавертц. Сесар Аспиликуета и младият Люис Хол ще играят по двата фланга, а в средата на терена ще си партнират Матео Ковачич и Денис Закария.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР