Френското външно министерство днес осъди насилието от страна на израелски

...
Френското външно министерство днес осъди насилието от страна на израелски
Коментари Харесай

Франция за насилието от страна на израелски заселници в Западния бряг: Политика на терор!

Френското външно министерство през днешния ден осъди насилието от страна на израелски заселници в Западния бряг, като го назова " политика на гнет ", целяща разселване на палестинците и прикани израелските управляващи да защитят палестинците от насилието, съобщи Ройтерс.

Говорителка на външното министерство сподели също, че към половината от стоте тона помощи, които Франция е изпратила за Газа, са влезнали в анклава. Тя добави, че не зависи от Израел да взема решение бъдещото ръководство на Газа и по думите ѝ анклавът би трябвало да бъде част от бъдеща палестинска страна.

Междувременно група специалисти от Организация на обединените нации обявиха, че има " доказателства за засилващо се подстрекателство към геноцид " на палестинския народ и то е част от по думите им " съществени нарушавания ", осъществени от Израел.

" Дълбоко сме обезпокоени от неуспеха на държавните управления да послушат апела ни за неотложно преустановяване на огъня ", се споделя в изказване на групата от специалисти, в която вземат участие няколко специфични докладчици на Организация на обединените нации. " Ние също по този начин сме надълбоко обезпокоени от поддръжката, която някои държавни управления оказват на тактиката на Израел за водене на война против обсаденото население на Газа, както и от неуспеха на интернационалната система да се активизира, с цел да предотврати геноцид ", прибавят специалистите.

Експерти от Организация на обединените нации към този момент бяха предизвестили, че палестинският народ е изложен на " сериозен риск от геноцид ", предава Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР