Френското правителство ще предложи удължаване на употребата на здравните пропуски,

...
Френското правителство ще предложи удължаване на употребата на здравните пропуски,
Коментари Харесай

Франция: Здравните Covid пропуски е въможно да се използват до следващото лято



Френското държавно управление ще предложи удължение на използването на здравните пропуски, които демонстрират дали някой е имунизиран против Covid-19 или е бил тестван негативно за ковид, за още няколко месеца - евентуално до идващото лято, съобщи в сряда държавният представител Габриел Атал.

Атал акцентира, че задачата на държавното управление " не е да удължи за неопределен срок ограниченията и рестриктивните мерки ", а " да отбрани французите ". Той прикани обществеността " постоянно да бъде внимателна и бдителна " макар намаляването на броя на новорегистрираните коронавирусни инфекции в страната.

По-рано този месец стана ясно, че френският министър председател Жан Кастекс възнамерява да показа на 13 октомври законопроект, който има за цел да удължи периода на деяние на здравния Covid пропуск и след 15 ноември, каквато беше първичната последна дата.

Здравният Covid паспорт е електронен документ, нужен за присъединяване в множеството обществени събития и за влизане в другите институции във Франция. Издава се на лица, които могат да показват доказателство за приключена имунизация или негативен тест за Covid-19, изработен не по-рано от 72 часа.

Преди десетина дни президентът Еманюел Макрон съобщи, че е подготвен да анулира някои ограничения за обществено разграничаване в регионите с понижено предаване на вируса, само че не предложи съответна времева рамка. Според държавния представител, френските управляващи работят по адаптирането на здравния пропуск въз основа на бъдещи събития, свързани с коронавирусната пандемия в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР