Френското правителство предупреди, че може да направи задължителна ваксинацията на

...
Френското правителство предупреди, че може да направи задължителна ваксинацията на
Коментари Харесай

Франция обмисля задължителна ваксинация на здравните работници |

Френското държавно управление предизвести, че може да направи наложителна имунизацията на здравните служащи, откакто министър председателят разкри, че са били имунизирани единствено 40%, заяви Българска национална телевизия.

Габриел Атал, представител на държавното управление, прикани работещите в здравния бранш, които от седмици са приоритет за имунизациите против COVID-19, да се имунизират.

" През последната година напъните на здравните ни служащи бяха героични, само че степента на имунизация измежду тях през днешния ден не е допустима. Би било безконтролно да откажеш да се ваксинираш, когато си здравен служащ ", съобщи Габриел Атал.

Той добави, че държавното управление първо ще тества метода с " моркова ", като призове здравните служащи да одобряват имунизацията. Ако това не даде резултат, " пръчката " да я направи наложителна " остава опция ".

" Всички запретнаха ръкави, с цел да ни измъкнат от тази зараза. Сега би трябвало да ги навият до рамото, с цел да се имунизират ", прикани представителят.

Атал повтори меките предизвестия на премиера Жан Кастекс и министъра на опазването на здравето Оливие Веран на седмичната им конференция за COVID-19 предишния четвъртък. Кастекс сподели, че здравните служащи носят отговорност " към себе си, към фамилиите си и към тези, за които се грижат ".

Говорителят на държавното управление насочи предизвестие към здравните служащи.

" Идете да се ваксинирате или ще ви накараме да го извършите. Нека признаем, че е мъчно да се разбере за какво здравните служащи, чиято роля е да се грижат за своите пациенти, са толкоз неохотни. Само всеки трети от тях се е съгласил да бъде имунизиран, като 75% от дозите са ориентирани към тях, а седят в хладилници ", сподели още Габриел Атал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР