Френското правителство обяви създаването на "полиция за безопасност на ежедневието",

...
Френското правителство обяви създаването на "полиция за безопасност на ежедневието",
Коментари Харесай

Франция създава полиция за безопасност на ежедневието

Френското държавно управление разгласи основаването на "полиция за сигурност на всекидневието ", с изтъкване на проблематичните квартали, съобщи Агенция Франс Прес.
Президентът Еманюел Макрон даде обещание тази нова полиция в предизборната си акция в бурния интервал след хипотетичното обезчестяване с палка на юноша слез задържането му в парижко предградие през февруари 2017 година
При разкриването на детайлностите по плана през днешния ден вътрешният министър Жерар Колон загатна "по-засилено наличие на терен " за обезпечаване на по-близък контакт с локалните поданици. "През петте години на този президентски мандат ще се основат 10 000 нови щатни длъжности за служители на реда и жандармеристи. Ще се задействат всички лостове нашите сили на реда да имат по-засилено наличие на терен ", съобщи Колон.
Ударението ще се сложи първо върху проблематичните квартали. До януари 2019 година в 30 от тях ще се изпратят по още 15 до 30 служители на реда, а до края на 2020 година това ще се направи за други 30 такива квартали.
Отношенията сред служители на реда и младежи в проблематичните картали на Франция постоянно са конфликтни. Там полицията е възприемана като враждебна мощ, отбелязва Агенция Франс Прес.
През 2005 година след гибелта в парижко предградие на двама бягащи от полицията юноши, които се скрили в трафопост и умрели от токов удар, във Франция избухнаха безредици, които продължиха три седмици. В този интервал бяха опожарени 10 000 коли, а 6000 души бяха задържани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР