Френското Национално събрание (долната камара на парламента) прие с голямо

...
Френското Национално събрание (долната камара на парламента) прие с голямо
Коментари Харесай

Франция одобри закон за борба с екстремизма и радикалния ислям

Френското Национално заседание (долната камара на парламента) одобри с огромно болшинство на първо четене законопроект, " укрепителен правилата на Републиката " и ориентиран основно против радикалния ислям, съобщи Франс прес.

При нужни 250 гласа, с цел да има болшинство, в поддръжка на текста гласоподаваха 348 депутати.

Законопроектът, чиято основна цел е битката с радикалния ислям, се употребява със мощната поддръжка на френския президент Еманюел Макрон. От 2015 година насам Франция е цел на голям брой джихадистки атентати.

Някои от ограниченията плануват образованието у дома да бъде строго лимитирано, с цел да се предотврати рискът на децата " да бъдат втълпявани хрумвания " в нерегистрирани учебни заведения, които се отклоняват от изучаваните предмети на национално равнище.

Местните представители на централното държавно управление ще получат пълномощия да анулират решения на кметове за ограничение на кафенета или плувни басейни в учебните заведения единствено за дами или мъже.

Чуждестранни имами към този момент няма да могат да образоват духовници във Франция и ще има по-строг надзор върху финансирането на джамии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР