Френският вътрешен министър Жералд Дарманен си навлече упреци в печата

...
Френският вътрешен министър Жералд Дарманен си навлече упреци в печата
Коментари Харесай

Френски министър предизвика критики заради джогинг в нарушение на мерките

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен си навлече упреци в печата и обществените медии за очевидно нарушение на въведените от държавното управление карантинни правила, позволяващи на жителите да излязат, да спортуват на не повече километър от домовете си, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският всекидневник " Ла Воа дьо нор " и няколко други медии оповестиха, че Дарманен е излязъл да потича с телохранителите си в неделя по протежението на канала Рубе на доста повече от километър от вкъщи си в Туркоан, в Северна Франция. Глобата за нарушение на разпоредбите е 135 евро.

" Двойни стандарти? " , написа изданието " Ла Воа дьо нор ".

" Забраните са за бедните и простосмъртните, а първенците измежду нас са изключени от тях ", написа консуматор в Туитър. " Законът не важи за маркизите ", написа различен консуматор.

Говорителят на държавното управление Габриел Атал съобщи, че в случай че Дарманен е " приспособил " правилото това е било от съображения за сигурност.

" Вътрешният министър, както всички министри, несъмнено, зачита разпоредбите. Но службите за сигурност постоянно желаят тези правила да бъдат " приспособявани " , сподели той.

Говорителят на вътрешното министерство отхвърли коментар, само че се базира на източник на службата за сигурност на ведомството, представен от " Ла Воа дьо нор ", който съобщи, че джогингът в центъра на града крие опасности за сигурността на министъра и безлюдния регион към канала е бил по-сигурен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР